PametnoKladjenje
Prognoze
UEFA EL – Pregled

Da li će ovo kolo Lige Evrope biti realnije nego do sada? Odlične prilike za zaradu gde ima prilično dobrih kvota na pobede domaćina.

Po pravilu, UEFA Kup obično donosi iznenađujuće rezultate. Današnje kolo se čini lagano, dosta utakmica gde su domaćini favoriti, sa vrlo dobrim kvotama. Generalno, kao “sigurice”, tj. utakmice gde pobeda domaćina plaća manje od 1.35 imamo Fiorentinu (1,33), Bazel (1,28), Viljareal (1,20) i Sporting (1,09). Ukupna kvota na pobede ova četiri tima je oko 2.2 i realno bi trebalo da “prođe” bez nekih većih problema.

Međutim, ovde imamo i neke interesantnije utakmice, među kojima su izvesne pobede Šalkea, Monaka, Apoela, Lacija, Liverpula i Bordoa, gde su kvote generalno odlične obzirom na razliku u kvalitetu timova.

Imamo i utakmice gde je pobeda domaćina vrlo, vrlo izvesna, a kvote su jako dobre, tu imamo PAOK (2.47), Lokomotiva iz Moskve (2,23) i Rapid (2.16).

Da pogledamo neke utakmice malo bliže.

Šalke je dominantan u svojoj grupi, kvota na pobedu nemaca je 1.75, redovno dobijaju češke timove, poslednjih 5 su pobedili, imaju manjih problema u sastavu, fale Učida, Hoger i Nastasić. Sparta nema kadrovskih problema, fali samo Breznanik koji odslužuje suspenziju.

Rapid ove sezone igra dosta ofanzivno, ali obzirom na to da im forma nije baš zavidno dobra, preporučujemo igru na golove koja odlično plaća – 3+ za kvotu 2,00.

Liverpul dočekuje Rubin, a sigurni smo da Klop želi da debituje pobedom pred svojim navijačima. Teško da će se Rubin odavde izvući sa manje od dva gola u mreži.

Fener dočekuje Ajaks i iako su potrošili ogroman novac na pojačanja među kojima su Nani i Fan Persi – igraju nikad gore. Odlični pojedinci u timu, pre svih Fan Persi, zatim Nani, Dijego, Fernandao, Raul Meireleš, Lazar Marković, Topal, Gokan Genul, Bruno Alveš, Kjaer, Demirel…a igra živi očaj…trećeplasirani su u Turskoj, što u ovom slučaju i nije baš neki uspeh. Prilično smo sigurni da će ovde biti golova, a verovatno i pobeda domaćina. Znači, probajte pre svega sa 3+, a oni koji vole da rizikuju za veću kvotu neka probaju i 1&3+.

Anderleht dočekuje Totenhem i sve deluje da će ovo biti tvrda utakmica sa malo golova. Totenhem postiže jako malo golova u poslednje vreme, a svi znamo koliko engleski klubovi vole EURO Ligu. Ne vole je uopšte, samo im umara igrače, tako da u Brisel sigurno putuje kombinovani sastav. Domaćin je svakako bliži pobedi, ne toliko zbog kvaliteta već zbog motivacije. Setite se istog tog Totenhema protiv Partizana u Beogradu, očajna i nezainteresovana igra.

Lokomotiva dočekuje Bešiktaš u hladnoj Moskvi. Lokomotiva ima odličnu sezonu do sada, pobedili su obe utakmice u EURO Ligi, Sporting i Škenderbeu, a u ruskom prvenstvu zauzimaju drugo mesto sa najmanjim brojem primljenih golova, samo jednim porazom i jako su dobri kod kuće. Od igrača koji im nedostaju, jedini bitan je Tarasov koji ne može da igra zbog povrede. Bešiktaš je takođe dobar u domaćem prvenstvu, na prvom je mestu ispred Galate i Fenera, a igrači koji nisu otputovali u Moskvu usled povrede su Kavlak i Arslan. Krajnji ishod je malo težak za prognozu, definitivno treba uzeti u obzir domaći teren i vreme u Moskvi. Domaćin je svakako u prednosti ovde, a malo je upitna i motivacija Bešiktaša jer turski klubovi redovno beleže loše rezultate u ovom takmičenju.

Tag

Related Posts