PametnoKladjenje
Prognoze
UEFA Cup

Bilbao gostuje Marseju kojem neće biti lako.

Tradicionalno pakleno takmičenje za kladioničare barem kada se tiče konačnog ishoda. Opet, izdvaja se tu par utakmica gde mislimo da ima nade za profit. Mi nikada nismo posebno srljali sa ulozima u ovom takmičenju iz prostog razloga što je motivacija timova mahom vrlo upitna.

Eto, pogledajte na primer danas utakmicu Fiorentina – Totenhem. Iako bi ih Totenhem “pojeo” u regularnom takmičenju, danas su najavili kombinovani sastav, a kako i ne bi. Realno, za ovo takmičenje ih briga, oni sada imaju priliku da uzmu Premijer Ligu posle 55 godina!!! A engleski klubovi su poznati da nikada nisu imali uspeha u ovom takmičenju, jer ih realno i ne zanima, na gostovanja uglavnom idu drugi timovi.

Utakmica koja se izdvaja je Marsej – Atletiko, a zašto?

Pa, Bilbao je jedan od timova koji ovo takmičenje igra relativno ozbiljno, 2012 su izgubili u finalu, mada su od 2005 uglavnom ispadali u ovoj rundi ili u grupi. Marsej nije ništa bolji, od 2005 su 5 puta učestvovali u ovom takmičenju, a najdalje su stigli 2009, do četvrtine finala, osim toga su uglavnom ispadali u sledećoj rundi (dva puta) i u grupi.

Trenutno i jedan i drugi tim nemaju mnogo šta da traže u domaćem takmičenju, zakucani su na sredini, bez šanse za kvalifikaciju u Ligu Šampiona, tako da imaju motivaciju da igraju u ovom takmičenju.

Međutim, Marseju će u ovoj utakmici biti malo teže iz prostog razloga što im fali par bitnih igrača, a to su: Kabela (22/4 sredina) koji im je možda i najbolji igrač na sredini, kao i dva najbolja odbrambena igrača Đa-Đeđe (15/0 D) i Mendi (16/1), pa zatim ne baš efikasni napadač Okampos (16/1 F), bitan srednjak Silva (17/0 M) i manje bitni Zambo (5/0)i Diabi (0/0).

Atletiko ima samo jedan bitan izostanak u vidu Raula Garsije (17/4), dok neće igrati ni Ituraspe (8/0 M) i Ibai (5/0 F)

Za konačan tip se još nismo odlučili, Atletiko svakako bliži pobedi, ali obzirom na to da Marseju fali odbrana deluje da su golovi dobra opcija jer deluje da će ih biti.

Tag

Related Posts