Tipovi i strategije

Tipovi i strategije za sportsko klađenje.

Postoji ih pregršt. Mi ćemo vam ovde predstaviti neke popularnije, iako svaki pravi igrač ima neku svoju, kao što i isti tipovi nekima ne odgovaraju. Neko voli kada tipovi imaju manje kvote, neko voli da tipovi imaju veće, tj. da se klade na autsajdere. Zavisi od samog igrača, njegove discipline i količine novca kojim raspolaže. Takođe, redovno posećujte našu kategoriju Saveti i Strategije.

Tipovi i strategije1. Kladjenje uživo na male kvote

Na prvi pogled ova strategija deluje prilično sigurno. Najviše zato što se ona upotrebljava kada vaš tim već vodi 2:0, 3:0, ili kada igrate na krajnji ishod “nerešeno” pri rezultatu 0:0 u 85. minutu. Ovi tipovi mogu biti katastrofalni.

Mi vam iskreno ne preporučujemo ovu taktiku, ti tipovi znaju biti jako nesigurni, i iako ona može izgledati jako slatko, ređaće se pogođeni tipovi, čak i po 15-20 utakmica u nizu. Na primer, ako stalno igrate na Čelzi kada već vodi 2:0, kvota će biti mizerna, oko 1.02 ili slično. Ali pazite, jedan promašaj vas može koštati više nego profit od 40 pogođenih utakmica bez promašaja.

Setite se utakmice Čelzija sa nejakim Sautemptonom ove godine, iako su vodili  2:0, nisu zabeležili pobedu…Ili utakmice Arsenal – Njukastl, kada je Arsenal prokockao vođstvo od 4:0.

2. Igranje azijskog hendikepa – uživo

Još jedna od taktika koju morate primeniti u toku meča, zasniva se na ideji da (kada favorit već vodi 1:0) igrate na bolji tim koji vodi i očekujete još jedan njegov gol. Ovi tipovi nisu laki, ali ovde kvote uopšte nisu loše i sasvim je prirodno pomisliti da će tim koji gubi krenuti na sve ili ništa u nekom trenutku, i to protiv favorita. Verovatniji je epilog da će tim koji gubi krenuti u napad, otvoriti odbranu i primiti još golova. Gledajte da ovi tipovi budu na tim sa jačom odbranom.

3. Tipovi Progresije

Za ovu taktiku su verovatno svi čuli. Progresija se zasniva na tome da neprestano igrate na isti ishod istog tima povećavajući uloge svakog puta kada izgubite. Znači, svi sledeći tipovi povlače i (barem) dupliranje uloga.

Na primer, “čekate” nerešen ishod nekog tima, i svaki put kada on igra, vi se kladite na nerešen ishod. Svaki put kada ne pogodite, duplirate ulog. Ovo može biti vrlo profitabilna strategija, ali postoji opasnost da neki tim ne odigra nerešeno i više od 10 utakmica za redom. Ukoliko čak i imate novca da ispratite tu progresiju, moguće je već da ćete preći i limit za isplatu kladionice. Zamislite situaciju da se nerešen ishod ne desi 10 utakmica za redom. Ako vam je početno ulaganje samo 1000 dinara, sledeće bi bilo 2000, pa 4000, pa 8000, pa 16000, pa 32000, 64000, pa 128000, pa 256000 i zatim 512000.

Deluje opasno, zar ne?

Mi vam savetujemo da primenite drugu vrstu progresije, kada igrate stalno na domaćina, gde je minimalna kvota za pobedu bar 2.00. Iako se ovde ulog triplira, a ne duplira kao u prethodnom slučaju, realna šansa za dobitak je mnogo veća. Sem toga, ne morate stalno čekati isti tim. Tipovi se na utakmice stavljaju hronološkim redom. Čim se jedna završi, a promašili ste, možete igrati sledeću.

Znači, kvota na domaćina je oko 2.00, a ulog se triplira.

4. Tipovi protiv favorita u kup mečevima

Opet, vrlo poznata taktika, i takođe veoma isplativa. Veoma je poznata činjenica da su domaći kupovi izgubili na značaju kod velikih timova, tako nije čudo kada u ranoj fazi ispadaju timovi poput, Reala, Bajerna, Junajteda…

Kvote su obično oko 10 i više, tako nije loša ideja ponekad rizikovati mali iznos.

U ovu taktiku naravno spada i Kup UEFA gde favoriti i veliki timovi obično gube od mnogo “manjih” klubova.

5. Tipovi: 1+

Popularna taktika, zasniva se na činjenici da na svakoj utakmici mora pasti barem jedan gol. Kvote su male, od 1.10-1.15, li vrlo često prolaze. Ukoliko se odlučite za neku od ovih taktika, izbegavajte derbije u bilo kojoj ligi, tj. kada su oba tima u situaciji da ne smeju da izgube. Takve utakmice se često završe sa 0:0 jer oba tima više pažnje poklanjaju odbrani, mnogo više nego napadu.

6. Razlika u kilometraži između timova

Po nama, jedna od vrlo interesantnih strategija, tipovi su se pokazali prilično sigurni. Primenjuje se u nižim ligama, naročito engleskim. Tamo gde timovi nemaju dovoljno novca za put avionom ili je geografska udaljenost jednostavno prevelika.

Vrlo često se desi da je domaćin favorit, dobro plasiran, kvota je primamljiva i gostujući tim mora da putuje preko 200km-300km da bi stigao na odredište. Autobusom.

Prema istraživanjima, ovo je česta situacija u nižim engleskim ligama, a koliko je udaljenost između timova, tj. gradova, možete proveriti ovde.

By | 2017-08-16T11:53:56+00:00 August 16th, 2015|Strategije i saveti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment