PametnoKladjenje
Flash vesti
Sudijske greške, kobne za konačan ishod meča!

Sudijske greške, kobne za konačan ishod meča!

Godinama unazad sudije se posle utakmice okarakterišu kao glavni krivci za konačan ishod meča! Nekada je to apsolutno neopravdanao, a nekada je apsolutno opravdano.

Juče smo na programu imali finale Lige Evrope, utakmica od ogromnog značaja za obe ekipe. Ulog je bio ogroman, ne zbog pehara koji be jedna od dve ekipe osvojila, već zbog direktnog plasmana u Ligu Šampiona. Liverpul i Sevilja su svoju šansu da se nađu u Ligi Šampiona morali da traže upravo kroz finale Lige Evrope, pošto to nisu uspeli to da urade kroz prvenstvo.

Svi ćemo se složiti da je Liverpul bio blagi favorit na ovom meču, kao i da je barem dve trećine kladioničara upravo i igralo na pobedu Liverpula.

Daleko od toga da je Sevilja naivna ekipa! Dva puta za redom su osvojili Ligu Evrope pre ovog meča, što dovoljno govori o njihovoj snazi i motivaciji u ovom takmičenju. Teško da je neko mogao da poveruje da će to uraditi i treći put za redom.

Liverpul je sinoć imao šansu da svoju lošu sezonu kruniše plasmanom u Ligu Šampiona, čime bi lošu sezonu u Premier Ligi apsolutno bacili u zaborav. Kao što je većina nas i očekivala, početak utakmice je bio kao iz snova za Liverpul, imali su inicijativu, držali su sve konce u rukama, postigli su i gol na vreme, sve je išlo kao podmazano, kako za igrače Liverpula tako i za navijače.

Liverpul ,pre nego što je postigao gol, je uspeo da se brzo oporavi od prve greške sudija, kad nije dosudjen čist penal za Liverpul! Nakon toga je Liverpul krenuo još silovitije, a kao nagrada za hrabru igru je došao i pogodak. Nastavio je Liverpul sa svojom igrom, napado je i želeo je da brzo dođe i do drugog gola. To je vrlo brzo i moglo da se desi, međutim, Liverpul je još jednom oštećen za čist jedanesterac na samom kraju prvog poluvremena. Sve je moglo da bude perfektno za igrače i navijače Liverpula da su sudije sudile barem jedan od oba zaslužena jedanesterca.

Greške sudija možete pogledati ovde:

Ovo je primer kako sudije mogu direktno da utiču na konačan ishod meča i to ni manje ni više nego u finali Lige Evrope.

Ostatak meča, tj drugo poluvreme je napsialo istoriju ovog takmičenja i Sevilja je uspela da iskoristi sve svoje šanse i preokrene rezultat u svoju korist i da treći put za redom osvoje ovo takmičenje i što bi neki rekli, da se pretplate na pehar prvaka Lige Evrope.

Najzanimljivije detalje sa finala Lige Evrope, možete pogledati ovde:

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *