PametnoKladjenje
Analize
Srbija v Kipar

Srbija v Kipar Srbija danas dočekuje reprezentaciju Kipra u prijateljskoj utakmici koja će se igrati u Užicu. Nema sumnje da će stadion biti pun, a nadamo se i da srpskom fudbalu predstoje bolji dani. Muslin je najavio ofanzivnu formaciju, kao…

Srbija v Kipar

Srbija danas dočekuje reprezentaciju Kipra u prijateljskoj utakmici koja će se igrati u Užicu. Nema sumnje da će stadion biti pun, a nadamo se i da srpskom fudbalu predstoje bolji dani. Muslin je najavio ofanzivnu formaciju, kao i mogućnost da ćemo najzad gledati srbiju kako igra napadački fudbal.

Srbi, kao Srbi, obožavamo fudbal više od svega iako smo u svim sportovima daleko uspešniji. To svi znamo. Očekivanja su uvek velika, kao i imena u timu, ali rezultat uvek nekako izostane. Pauzirali smo nekoliko prvenstava, najviše zahvaljujući lošoj i bezidejnoj igri, kao i jalovom napadu.

Mlada repka Srbije koja je osvojila Zlatnu Medalju prošle godine je vratila nadu u bolje dane srpskog fudbala, a večeras će iz te repke igrati čak 5 igrača. Pozvano je 6, ali Rajković ne može da brani. Oba naša “prva” golmana, Rajković i Stojković ne mogu da brane večeras. To samo po sebi ne bi trebalo da je neki hendikep, em oni nisu golmani koji utiču previše na utakmicu, em Aleksandar Jovanović iz Niša realno nije ništa lošiji od njih, možda čak i bolji. A tu je i Kahriman. A nije ni realno da nam golman bude bitan igrač protiv Kipra.

Odbrana je standardno zvučna, Kolarov, Ivanović, Nastasić, Rukavina, Maksimović…ne bi smelo da bude nekih neprijatnih iznenađenja. Sredina je možda najveći “apgrejd” ovog tima, gde će igrati Ljajić, Tadić, Grujić, Matić, Milinković-Savić, Fejsa, Gudelj, Živković…

Napad je takođe osvežen, Mitroviću će pomagati odlični Mihajlović iz Partizana, kao i Pavlović iz Čuke i Stojiljković iz Brage. Marković je takođe na raspolaganju.

Šta reći…uvek očekujemo mnogo. Ali realno je da Srbija ovu utakmicu dobije. Prosto je realno. Mladi igrači žele da se nametnu, svi se nadaju nekom novom, boljem početku. Kvota za pobedu Srbije sa hendikepom je dosta dobra, čak 1,95, tako da bi to morao da bude naš prvi izbor. Ne očekujemo debakl Srbije, kao ni rezultat 1-0. Nadamo se da će igrači večeras kanalisati želju da se dokažu i podignu veru nacije u tim koji uskoro počinje kvalifikacije.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *