PametnoKladjenje
Prognoze
Slovačka vs Belorusija

Za Slovačku utakmica za istoriju, za Belorusiju revijalna utakmica.

Slovačka
 • Slovačka ima dobre šanse da se po prvi put plasira na EURO 2016, naravno ukoliko pobede večeras prilično demotivisanu reprezetaciju Belorusije. Trenutno su na drugoj poziciji sa 2 boda zaostatka za prvoplasiranom Španijom i 3 boda više od trećeplasirane Ukrajne.

  Slovačka je izuzetno blizu plasmana ne EURO 2016, pogotovo ako se zna da nakon meča protiv Belorusije igraju u poslednjem kolu protiv reprezentacije Luksemburga.

  Slovačka je pobedila na prvih 6 mečeva kvalifikacija, uključujući i fenomenalnu pobedu protiv reprezentacije Španije sa 2:1. Međutim nakon toga su malo posustali prošlog meseca, pošto su izgubili od Španije sa 2:0 i remizirali sa reprezentacijom Ukrajne 0:0.

  Takođe odbrana Slovačke je dosta dobra, primili su samo 5 golova na 8 mečeva. Takođe nisu poraženi kod kuće na poslednja 4 meča. Pobedili su Španiju, Luksemburg i Makedoniju, dok su remizirali sa reprezentacijom Ukrajne.

Belorusija
 • Belorusija je davno izgubila nadu da može da se kvalifikuje na EURO 2016, tako da nemaju nikakv motiv sem prestiža. Na ovim kvalifikacijama su pobedili samo 2 utakmice od 8 i to protiv prilično slabih reprezentacija Liksemburga i Makedonije.

  Na žalost reprezentacija Belorusije, ne može dalje od 4 mesta na tabeli šta god da uradi na preostalim mečevima.

  Belorusija ima samo jednu pobedu u gostima na 12 mečeva, sa skorom od 3 nerešene i 8 izgubljenih mečeva. Jedinu pobedu su ostvarili u gostima u Martu ove godine protiv reprezentacije Makedonije sa 1:2.

  Takođe veliki problem Belorusije je napad, pošto su postigli samo 7 golova na 8 mečeva kvalifikacija.

  Prošle godine su se sastali u kvalifikacijama Belorusija i Slovačka, kad su domaćini poraženi sa velikih 1:3.

[yop_poll id=”23″]

PK PROGNOZIRA
 • Slovačka će biti jako motivisana da pobedi na ovom meču i da konačno po prvi put obezbedi plasman na EURO 2016. Ukoliko pobede Belorusiju danas pred svojim navijačima plasman im je zagarantovan. Ovo im je poslednji meč pred svojim navijačima koji su sigurno spremni i željni proslave plasmana na Euro 2016. 

  Sa druge strane Belorusija nema nikakvih izgleda za plasman, tako da će ovaj meč za njih biti revijalni. 

  Kvota na pobedu domaćina je veća nego što smo očekivali, tako da vam predlažemo da na ovom meču igrate na pobedu domaćina, pobeda domaćina plaća 1,57.

Related Posts