Saveti za kladjenje – šta je najbitnije?

Pošto većina vas u principu i ne zna da se stvarno kladi, pa je generalno u konstantnom gubitku, morali smo da napišemo ovaj tekst. Saveti za kladjenje u vidu jednostavnih smernica, koje će vam pomoći.

GLAVA

Najbitnija je glava. Najveće greške se prave i najviše novca se gubi posle poraza. Zašto? Zato što u trenutku gubitka novca, vaše telo aktivira svoj F&F sistem i nagoni vas da sprečite gubitak. Ali to se uglavnom ne desi. Verovatno ste čuli mnogo puta da je disciplina najbitnija. I jeste. NE KLADITE SE POSLE PORAZA, SAČEKAJTE NOVI DAN! 

Najgore je kada se Banka isprazni. A ona se obično isprazni odmah posle poraza, zar ne? To nije slučajno. Dok razmišljate normalno, nećete uložiti sve što imate, čim se doživi dovoljan gubitak da aktivira vaš sistem za samoodbranu, kreće pakao i ređaju se porazi.

Najgore je kada se izgubi toliko da počnu da se jure sve veće i veće kvote…počne se sa kvotom 2 i brzo se stigne do kvote 6-7…jer se sve više gubi. Saveti za kladjenje se svode na jedno! Jednostavno se ne kladite, ne tražite sledeću utakmicu.

Nećete verovati koliko očajničkih poruka dobijamo uveče sa pitanjima tipa “ima li neki tip za večeras?”.

Najbitniji su tipovi i analize

Pre svega, analiza meča je najbitnija. Nemojte se kladiti bez nekog dobrog razloga. Gledajte to kao investiciju koja će nekada biti uspešna, a nekada ne. Kao što smo već rekli OVDE: DOJAVE NE POSTOJE!!!

Normalno je nekada promašiti meč, ali najbitnije je da na kraju meseca sve bude dobro. Nekada će sve ići u korist vašeg tima, baš sve, ali se može desiti da svejedno izgubi. Neki crveni karton, autogol…ili prosto nesreća i raspoloženi golman. DEŠAVA SE!

Banka

Banka, banka, banka. Zašto je to bitno koliko i sve ostalo? Zato što ne smete izgubiti sve u jednom danu ili u jednom klađenju. NIKADA, ali NIKADA ne smete uložiti više od 10% Banke. Pravi profesionalni tipsteri, kao na primer Mare nikada ne ulažu više od 2-3% Banke i on sam kaže da je to njegov recept. Zato je trenutno i najuspešniji tipster iz Srbije na najprestižnijem stranom sajtu za klađenje. Oni koji to prate znaju. Mare je najuspešniji srpski tipster na tom portalu, sa ROI od 160% posle 60 utakmica. Ali nećemo sada reklamirati taj sajt ili Mareta, oni koji se klade, dobro znaju koji je i šta “Mare sa PK” radi tamo (“dere” i naplaćuje tipove 100e mesečno). Odmerenim tipovima i ulozima jednostavno je uvek u profitu. Zato nam je i bio malo odsutan, dorađivao je app, server, softver…testirao…pa odmor. Ali uskoro nam se naš daleko najuspešniji član vraća.

Da se vratimo na temu.

saveti za kladjenje

Tiketi

Bacanje para. Prosto. Kladionice žive od vas. Naročito od onih što igraju na 20-50 dinara. Nijedan profesionalni tipster na svetu ne igra tikete. Ne postoji. Sa razlogom! Maksimalno može da se odigra DABL ili TRIPL ukoliko su kvote male, a mečevi sigurniji (npr DRAW NO BET). Opet treba napraviti razliku između sistema sa jednim fiksom i tiketa.

Nije loše ponekad odigrati poveći tiket za dušu, čisto onako, ali ne treba se kladiti tiketima.

Umanjeni rizik

Uvek, ali uvek gledajte da smanjite rizik. Uvek se kladite tamo gde možete imati Kešaut, tj. isplatu pre kraja meča, a nekada i pre početka meča. Igrajte Draw No Bet što više možete (Viner u Mocartu) da ne biste gubili novac na nerešenim rezultatima. Zašto je Kešaut bitan? PA ZATO ŠTO MOŽETE UZETI NOVAC ČIM VAŠ TIM POVEDE ILI MEČ KRENE U VAŠU KORIST!!! Nećete uzeti kompletan dobitak, ali nekih 80-90% dobitka sigurno! KLADITE SE PAMETNO!!! Ako je kvota na vaš tim bila 1,80. On je poveo 1-0, zašto ne biste uzeli profit za vrednost kvote 1,60?

Dojave i bacanje para na iste

Saveti za kladjenje, ne bi bili saveti za kladjenje da ne ponovimo i ovo. Dojave na internetu, fejsbuku i slično NE POSTOJE! Ne postoje i shvatite to već jednom. Ne pitajte nas imamo li dojavu. Nemamo je, kao što je i niko drugi nema. Da je imamo, sigruno je ne bi podelili sa par hiljada ljudi. I to za, na primer, 20e. NIKO NORMALAN TO NE BI URADIO! Pročitajte obavezno članak kako vas navlače.

Postoje samo dobre analize i kvalitetni tipovi. Kada smo par puta igrali našu ligu, sećate se, na Novi Pazar i Rad tačan rezultat, TO NIJE DOJAVA, TO JE ZDRAV RAZUM!