PametnoKladjenje
Analize
SAD v Kosta Rika

Očekivano, ovo takmičenje je do sada donelo par iznenađenja. Brazil nije bio dovoljno dobar protiv Ekvadora, dok je Bolivija sinoć nesrećno izgubila. Panama je igrala dobro u prvih 15 minutua, stisnula Boliviju, postigla gol i posle toga ništa. Bolivija je…

Očekivano, ovo takmičenje je do sada donelo par iznenađenja. Brazil nije bio dovoljno dobar protiv Ekvadora, dok je Bolivija sinoć nesrećno izgubila. Panama je igrala dobro u prvih 15 minutua, stisnula Boliviju, postigla gol i posle toga ništa. Bolivija je dominirala kroz ceo meč, postigla gol, imali dve stopostotne šanse, ali je na kraju usledila kazna Paname u 87. minutu.

SAD su već izgubile prvu utakmicu od Kolumbije, koja je svakako i večeras favorit protiv Paragvaja. SAD nema previše izbora. Šta god da odigraju Kolumbija i Paragvaj oni moraju da pobede Kosta Riku da bi išli dalje. Svakako će im zakomplikovati situaciju ako pobedi Paragvaj jer će onda morati da igraju međusobni duel koji će morati da reše u svoju korist. Ipak, mogu se nadati da Kolubija neće izgubiti večeras, pa ukoliko oni dobiju Kosta Riku, protiv Paragvaja će im biti dovoljan i bod.

Želje su jedno, mogućnosti drugo. Pre nego što se zaletite i odigrate odličnu kvotu jer je SAD domaćin, da pomenemo par stvari. Kosta Rika uopšte nije loš tim, iako vam se čini da za većinu igrača niste čuli, oni nikako nisu loši. Skoro ceo tim igra u Evropi i to u dobrim klubovima. Kembel je jedna od velikih nada, član je Arsenala ali je bio pozajmljen Viljarealu, Bolanos igra u Vankuveru, Brajan Ruiz je standardni član Sportinga, Matarita igra u Njujorku, Gamboa u Vest Bromvič Albionu, Borges je napadač Deportiva iz La Korunje, Urena je napadač Midjulanda, Oskar Duarte igra u Espanjolu.

Iz SAD-a, svi smo čuli za Dempsija, ali čovek ima 33 godine i igra u MLS-u već 3 sezone, Bredli takođe, igrao je u Romi ali je i on već 3 sezone u MLS-u. Zardes je uzdanica ekipe, relativno je dobar strelac u Galaksiju, dok je Bedoja član Nanta. Ostali igrači SAD-a su uglavnom iz MLS lige.

Ako realno pogledamo, Kosta Rika ne samo da nije ništa lošiji tim od SAD-a, možda je čak i bolji. Zato o sigurnom kecu nema govora. Ipak, prednost domaćeg terena je velika stvar na ovakvim takmičenjima. Organizator si, sudije uvek malo “okrenu” ka tebi kada je moguće, ceo stadion je uz tebe, skandira se sudiji, protivnicima…U principu, kvota je realna, možda bi čak bilo realnije da je oko 2.00-2.20. Ipak, ovo je meč koji SAD ne sme da izgubi. U međusobnim susretima su prilično izjednačeni, tako da ni tu nema nekog posebnog “repera”. U poslednje vreme, kada je SAD bio domaćin, teško su postizali više od jednog gola. Realno je očekivati, čak i da ovu utakmicu pobede, neće ih ni sada biti pregršt. 0-2 u ovom meču deluje kao najsigurnija opcija. Što se konačnog ishoda tiče, moramo biti naklonjeni domaćinu, ali ne uzimajte to kao previše siguran ishod. Mada, posle svega, krajnji rezultat od 1-0 se nekako sam nameće, čak četiri susreta od poslednjih pet kada je USA bila domaćin je završeno baš tim rezultatom.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *