PametnoKladjenje
Analize
Premium Analiza – Sosijedad v Hetafe

Apsolutno sve što bi trebalo da znate o ovoj vreloj utakmici večeras! Ne propustite!

Stvari nikako nisu mogle da budu gore po Hetafe ove sezone. Očajan skor u gostima, samo 5 poena iz 16 utakmica ne obećavaju mnogo. Trener je otpušten, ali ni novi trener Esnaider nije mogao mnogo da im pomogne u utakmici protiv Reala koji se bori za titulu, ali to nije ni bilo real(no).

Večeras imaju tu sreću da Granada i Levante igraju međusobnu utakmicu, tako da manje više sve zavisi od njih. A biće im jako teško jer imaju dosta povreda. Na njihovu sreću, ni Sosijedad nije u boljoj poziciji sa povredama, čak šta više, u goroj je. Imaju i sreću da timu sa San Sebastijana bodovi i ne trebaju previše, pa će večeras Hetafe sigurno učini sve da dođe do tri boda.

Sosijedad za ovu utakmicu neće moći da računa na par bitnih igrača, pre svega na prvog golmana Rulija koji je za ovaj meč suspendovan. Njihova nesreća je da se i rezervni golman Olazabal povredio, pa će za ovaj meč biti dostupan samo treći golman Bardahi koji ove sezone još uvek nije odigrao takmičarski meč za Sosijedad.

Pored njih, Sosijedad večeras neće moći da računa ni na usluge Karlosa Martineza (10/0 d), Jurija (19/0 d) i što je od izuzetne važnosti – najboljeg igrača Iljaramendija (29/1 m), zatim Kanalesa (16/0 m), kao i najboljeg strelca Agrirečea (16/13 f). Neće moći da igra ni Kapilja (1/0 m), ali on nije neki hendikep.

Generalno, Sosijedad će za večerašnji meč biti prilično oslabljen, ali ni Hetafe nije tim bez problema. Oni večeras najveći problem imaju u odbrani i neće moći da računaju na Suareza (27/0 d) koji je suspendovan, Pedra Leona (27/1 m) koji je takođe suspendovan, Velaskeza (11/3 d), Pereiru (5/0 d), Kalu (19/1 d) i Goitoma (2/0 f).

U principu, šta reći za Hetafe, napad je jalov i to im je najveći problem. Osim poraza od Reala i Barse, oni nisu gubili sa nekom velikom razlikom, ali napad gde je Šćepović najbolji strelac ne može mnogo da obećava. Pa opet, večeras ovaj meč će doživeti kao finale Lige Šampiona, prošle sezone su porazili Sosijedad na ovom terenu, mada će im sada biti znatno teže bez Velaskeza i Leona. Morali bi da traže priliku u tome što je Sosijedad bez motiva i najboljih igrača, kao i u tome što njihovi direktni konkurenti za ispadanje igraju međusobnu utakmicu. Na Sosijedad sigurno nećemo igrati, previše su oslabljeni, a kvota je mala. Kvota na Hetafe je odlična, čak 6,75 i sigurno je vredna rizika. Normalno, njihov skor u gostima ne može da uliva poverenje u pobedu, ali bi trebalo probati sa Vinerom ili duplom šansom. Možda i bolje sa Vinerom, jer plaća čak 5,20. 5,20! Ovde ne treba očekivati čudo, ali za kvotu 5.20 je svakako vredno probati jer će Hetafe pre svega gledati da ne izgubi ovaj meč.

 

Related Posts

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *