PametnoKladjenje
Optimus
Predlog i mala analiza francuske lige OPTIMUS

Predlog i mala analiza francuske lige OPTIMUS

Moram priznati da sam na velikim mukama za danas. Tako da ću predložiti jedan predlog i analizirati fracusku ligu koju ne volim inače da igram pošto svi znamo kakvi su. Tako da francusku ligu nemojte da posmatrate kao predloge već kao sugestiju.

Moj predlog za večeras je utakmica engleske lige. Može se slobodno reći da je derbi utakmica pošto se sastaju proplasirana i trećeplasirana ekipa.

Cheltenham vs Grimsby

Kao što sam već gore spomenu, Cheltenham je prvoplasirana ekipa kojoj za vratom diše Forest Green sa samo 2 boda zaostatka. Tako da slobodno možemo da kažemo da će veći pritisak na ovom meču imati domaćin koji ne bi smeo sebi da dozvoli kiks na ovom meču.

Što se tiče kadrovskih problema, u domaćem timu nema bitnih izostanka samo jedan igrač im najverovatnije neće nastupati večeras, a kako kaže i sam trener ekipa se prilično dobro spremila za ovaj meč.

Forma Cheltenham kod kuće je više nego na zavidnom nivou gde su na poslednjih 5 mečeva primili samo jedan gol a postigli 12 uz 4 pobede i jednim nerešenim rezultatom. Dok u gostima baš i nisu sjajni.

Sa druge strane Grimsby je u dosta dobroj formi, ali u gostima bas i ne cvetaju ruže gde igraju dosta promenljivo uz 9 primljenih golova na poslednjih pet mečeva.

Grimbsy neće za ovaj meč moći da računa na Marcus Marshall i Ryan Jennings. Trener Paul Hurst je i sam izjavio da je siguran da će od samog starta Cheltenham igrati napadački da će pokušati da ih satera na njihovu polovinu, ali i on je sam primetio da će domaćin imati veći pritisak, pošto igra kod kuće pred punim tribinama kao i da će se taj meč prenostiti uživo da i da je dobio veliku pažnju u javnosti.

Okreni obrni, ovo će biti težak meč, ali domaćin mora da da sve od sebe da ovu utakmicu završi u svoju korist. Uskoro ćemo saznati da li imaju dovoljno snage i od čega su napravljeni igrači Cheltenhama, kad igraju pod pritiskom.

Ja iskreno mislim da je domaćin bliži pobedi na ovom meču i da će dati sve od sebe, kvota na pobedu Cheltenham plaća odličnih 2,30 dok za one koji bi da manje rizikuju i viner 1 je ok, koji plaća 1,60.

E a sad francuska liga, uh na samu pomisao francuske lige se naježim :)

Francuska 2 liga:

Kao dve najsigurnije utakmice se ističu Le Havre i Metz.

Le Havre vs Laval

Ovde je apsolutno jasno kome su bodovi potrebni i ko je u boljoj formi. Le Havre se bori za plasman u viši rang dok Laval uziva u nerešenim rezultatima u poslednje vreme.

Što se tiče povreda situacija je sledeće:

Le Havre AC: Steven Fortès (29/1 d, suspendovan), Chebake (25/0 d, suspendovan), Manzala (19/1 m), Louiserre (20/1 m)

Stade Laval: Gonçalves (29/0 m, suspendovan), Konaté (25/0 d), Chafik (24/1 d)

Ovde bi relano trebala da dođe pobeda domaćina koja plaća 1,70.

Metz vs Niort

Borba između dve ekipe sa različitim ambicijama ali istom željom. Metz juri pobedu kako bi se takmičio za plasman za viši rang, a Niort juri bodove kako bi opstao u ligi. Svakako i jednima i drugima trebaju bodovi. Logično je da je Metz ovde bolja ekipa i ako budu igrali kako treba onda ne bi smelo da bude iznenađenja. Pobeda na domaćina plaća dobrih 1,90.

Povrede za ovaj meč:

FC Metz: Métanire (21/2 d, suspendovan), Sakhi (3/0 m), Sassi (23/0 m), Toussaint (6/0 m), Gbakle (12/0 f), Tiago Gomes (20/0 d), Palomino (27/2 d), André Santos (28/1 m)

Chamois Niortais: Sans (16/1 d), Bassock (7/0 m), Rocheteau (23/2 f), Bouardja (10/1 m)

Francuska National liga

Za ovu ligu stvarno nemam neke informacije, a i ko bi ih imao osim ako nije iz mesta gde igra njegov klub. Tako da jedino što sam zapazio to je da je ogromna borba za plasman u viši rang i da treba obratiti pažnju na današnju veliku trojku.

Consolat i Lucon koji su u odličnoj formi igraju protiv ekipa koje i baš nemaju nekog preteranog izgleda, pogotovo Consolat koji igra protiv Avranches. Lucon igra protiv nešto ozbiljnijeg protivnika ali i dalje je u boljoj formi i igraće ovaj meče sa znatno većim motivom od protivnika.

Pobede na domaćine u ova dva meča plaćaju dosta dobro, na Consolat je kvota 1,70 dok je na Lucon 2,10.

A treći tim iz kluba velike trojke ide u goste predposlednjoj ekipi kao ekipa koja je trenutno u najboljoj formi sa 5 vezanih pobeda, od toga tri u gostima. Trenutno kvota na goste raste iz naravno nepoznatih razloga, ko zna šta setamo dešava, i sa 2,00 je skočila na 2,30.

Znači sa francuzima izuzetno oprezno, svi snamo kako oni znaju da prodaju tikete, a i da odigraju njihov omiljeni znak X…

Srećno svima večeras.

 

 

Related Posts