FC Eindhoven – FC Oss, oba daju gol i 3+, 1.70 1:2 WIN

FC Eindhoven se nalazi na 9. mjestu prvenstvene ljestvice i trenutno su u zoni klubova koji će u playoff doigravanja za 1. Ligu. Imaju 38 bodova, gledajući Bredu (koja se nalazi na 5. Mjestu, mjestu ulaska u polufinale doigravanja playoffa) 3 boda manje, bodom više od Helmonda koji je na 10. Mjestu odnosno mjestu ispod doigravanja ulaska u četvrtfinale doigravanja za 1. Ligu.

Eindhoven je treći domaćin lige i kod kuće su skupili 28 bodova u 12 utakmica a pritom su dali 26 golova a primili 11. U ovaj dvoboj ulaze nakon gostujućeg iznenađujućeg poraza kod Achilesa, posljednjeplasirane momčadi lige koja je izgubila sve šanse u opstanak. Završilo je rezultatom 4:3 za domaćina a u toj utakmici upućeno je 27 udaraca prema golu s obje strane, 15 udaraca u okvir gola. Prije te utakmice bili su u odličnom nizu sa 4 pobjede u 5 utakmica. U tom periodu izgubili su samo kod jakog Volendama 3:1. Ono što karakterizira momčad Eindhovena je poprilično loša obrana koja je primila 43 gola u 24 utakmice no momčad je jednako toliko i dala pa su tu gdje jesu.

Igrači koji konkuriraju za sastav domaćina večeras: Swinkels, Van den Buijs (6 golova), Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel (2 gola), Vloet (5 golova), Lieder (10 golova), Vandeputte (3 gola), Smit, Deschilder (3 gola), Alemao (5 golova), Loof, Rowell, Van de Velde (2 gola), Rossen, Swinnen, De Wilde (2 gola), De Silva (2 gola), De Vriendt.

Kao što je vidljivo, igrači koji večeras konkuriraju za sastav su ove sezone u momčadi Eindhovena zabili 40 od njihovih 43 pogotka.

U goste im dolazi momčad koja se nalazi na sigurnom 15. Mjestu (kažem sigurnom jer posljednji Achiles ima 9 a samo su oni u zoni ispadanja, time još čudnije izgleda poraz Eindhovena od njih u prošlom kolu).

U goste im dolazi momčad koja prošli meč nije zabila ali je dokazala da svakome može zabiti (dali su 47 golova, čak 11 momčadi ispred njih je zabilo manje a prvi Venlo je zabio jednako kao i oni), momčad koja je primila uvjerljivo najviše pogodaka i zato nije na vrhu tablice, momčad sa odličnim Tomom Boereom koji je zabio 23 gola u 24 kola. Oss je u gostima u 12 utakmica zabio 18 pogodaka. Prema najavama na službenoj stranici Boere bi i ovu utakmicu trebao započeti. Posljednjih 20 utakmica (možda i više ali toliko mi je vidljivo), Oss je igrao sa više od 2.5 gola po susretu. U samo 3 utakmice Oss nije zabio. Najbolji strijelci su im Boere sa 23 gola, Mathieu sa 7, Lazic 4…

Kao što sam napisao, Oss prošlu utakmicu nije zabio i to je pravo čudo (Boere je nažalost promašio penal). Posljednji njihov međusobni susret završio je pravom golijadom, pobjedom Oss-a na domaćem terenu čak 6:2 (Boere je u toj utakmici zabio 3 gola). Upućeno jer 25 udaraca prema golovima, 12 u okvir. 70.8 % svojih utakmica Eindhoven igra sa više od 2.5 gola. Oss je na postotku od 87.5 % (21 od 24 utakmice). Eindhoven je nešto bolja momčad i ima više imperativa večeras. Oss je miran i može igrati ležerno. Sve to ukazuje da bi i večeras trebalo biti dosta golova gdje bi gosti svojim pogotkom trebali pridonijeti da ovaj meč ode u over.