PametnoKladjenje
Flash vesti
Odbrojavanje se konačno završava – počinje EURO 2016! [Video]

EURO 2016 konačno počinje - nova borba za naslov evropskog prvaka počenje večeras od 21:00 duelom između domaćina Franscuke i reprezentacije Rumunije

EURO 2016 konačno počinje!

EURO2016 – počinje borba za naslov prvaka evropskog prvenstva. Kao što smo svi upoznati, Španija brani titulu i definitivno će imati težak zadatak da je i odbrani. Reprezentacije su sve jače i više gotovo da nema slabih timova. Najveći konkurent na ovom prvenstvu je svakao domaćin, reprezentacija Francuske, kao i uvek neugodna reprezentacija Nemačke.

Ko od ostalih selekcija može da pomrsi račune velikoj trojki?

Svakako ne treba otpisati Italiju i ako nema puno zvučnih imena, kao što je to bilo ranijih godina, pored Italije, definitivno još tri reprezentacije mogu da pomrse račune, a to su Engleska, Portugalija predvođena Kristijanom Ronaldom, ali i Hrvatska, sa Modrićem, Rakitićem, Mandžukićem…

Međutim, ono što prvo upada u oči, je “ratno stanje” u Francuskoj. Skoro se nije desilo da euforiju početka prvenstva zameni strah od terorističkih napada. Obezbedjenje ovog evropskog prvenstva je na najvišem mogućem nivou, pa se na ulicama Francuske nalazi ogroman broj pripadnika snaga, što vojske, policije i obezbeđenja. Broj pripadnika vojske, policije i obezbeđenja prelazi neverovatnu brojku od 100 000. Ostaje nam da se nadamo da ćemo u narednih mesec dana slušati samo sportske vesti, a ne neke tragične informacije.

Novine na EURO 2016

Prvi put 24 reprezentacije boriće se za evropskog prvaka, umesto dosadašnjih 16. Pored velikog proširenja od čak 8 reprezentacija, reprezentacija Srbije nije uspela (četvrti put uzastopno) da se nađe na završnici takmičenja. Poslednje učešće naše reprezentacije Srbije (tada kao deo zajednice SRJ) je bilo davne 2000. godine u Belgiji i Holandiji. To samo po sebi govori u kakvom stanju se nalai naš fudbal.

Na EURO 2016 je zbog povećanog broja reprezentacija uvedeno i nekoliko novih pravila.

  • Penali mogu da odluče poziciju na tabeli već u grupnoj fazi EURO 2016

U slučaju da dve reprezentacije imaju isti broj bodova, istu gol razliku (isti broj postignutih i primljenih golova) i u poslednjem kolu grupne faze igraju međusobni duel, u slučaju nerešenog rezultata izvodiće se jedanesterci kako bi se odredila pozicija na tabeli, naravno, pod uslovom da i ostale reprezentacije nemaju isti broj bodova u istoj grupi.

  • Četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije može odlučiti fer plej na EURO 2016

Ako na kraju grupne faze trećeplasirane reprezentacije iz svake grupe imaju isti broj bodova i isti broj postignutih i primljenih golova, ko će ići dalje odrediće fer plej – tj. broj žutih i crvenih kartona, međutim, ako i po tome reprezentacije budu izjednačene plasman u narednu rundu odrediće UEFA koeficijent.

Debitanti na EURO 2016

Nekoliko reprezentacija se po prvi put našlo na završnici evropskog prvenstva, a evo i o kojim reprezentacijama je reč:

  • Albanija
  • Island
  • Austrija i Ukrajina ( prvi put nakon što su po jednom bili domaćini prvenstva)
  • Sjeverna Irska
  • Mađarska ( nakon 44 godine)

Utakmice će se igrati na 10 stadiona, zvanično u 10 gradova, pošto se “Park prinčeva” vodi kao Pariz, a stadion “Francuska” je u Sen Deniju, mada je u pitanju predgrađe glavnog grada. Igraće se još u Marselju, Lionu, Lilu, Bordou, Nici, Sent Etjenu, Lansu i Tuluzu.

Grupa A: Francuska, Rumunija, Švajcarska, Albanija.

Kompletne informacije o grupi A možete OVDE

Grupa B: Engleska, Rusija, Vels, Slovacka.

Kompletne informacije o grupi B možete OVDE

Grupa C: Nemacka, Ukrajina, Poljska, Severna Irska.

Kompletne informacije o grupi C možete OVDE

Grupa D: Španija, Češka, Turska, Hrvatska.

Kompletne informacije o grupi D možete OVDE

Grupa E: Belgija, Italija, Republika Irska, Švedska.

Kompletne informacije o grupi E možete OVDE

Grupa F: Portugalija, Island, Austrija, Mađarska.

Kompletne informacije o grupi F možete OVDE

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *