PametnoKladjenje
Prognoze
NHL : Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres

Prošao je dobro hokej i sinoć, Fili malo na mišiće, u produžecima, ali bi izbor bio svakako dobar, čak i da su odabrali Detroit ili Anahajm kako su i napisali jer su sva tri tima pobedila. Iako mnogi ne vole…

Prošao je dobro hokej i sinoć, Fili malo na mišiće, u produžecima, ali bi izbor bio svakako dobar, čak i da su odabrali Detroit ili Anahajm kako su i napisali jer su sva tri tima pobedila. Iako mnogi ne vole klađenje na ovu ligu, a pre svega na ovaj sport, Mare, Zoća i Steva odličnim analizama izrastaju u prave mahere i posle debakla sa Filadelfijom pre mesec dana kada su izgubili sa 0-4 nisu promašili nijednu utakmicu. Pre toga takođe nisu bili loši, a njihove poslednje analize i tipove možete pogledati ovde:

NHL: NY Islanders v Ottawa Senators

Crvena Krila večeras lete u plej-of

NHL: Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets

Podsetimo se i debakla sa Filadelfijom:

Hokej tipovi : Philadelphia Flyers v Edmonton Oilers

Kada su Flajersi deklasirani sa 0-4 od Edmontona, ali su to veče ipak uhvatili tri od četiri hokej utakmice jer su i Minesota i Kingsi i Anahajm pobedili, ali su naši momci imali nesreću da su od te četiri kao glavnu utakmicu izabrali baš Filadelfiju.

A pre toga:

Hokej završnica

Washington Capitals v Arizona Coyotes

NHL: Toronto Maple Leafs v Philadelphia Flyers

Svejedno, sigurni smo da ste posle ovih mesec dana i ovih tipova iz hokeja dosta toga naučili o samom hokeju, tj. NHL-u, kao i da ste videli da nije toliko teško prognozirati NHL, mada je dosta teže od fudbala. Najviše zato jer u hokeju imate i produžetke i penale koji se računaju u redovnu pobedu. Svi ste već naučili i znate za “Listove koje padaju”, tj. Toronto Maple Leafs protiv kojih smo uspešno igrali barem 7-8 puta i samo jednom kiksnuli. Oni su definitivno ove sezone bili najbolji tim za zaradu, tj. igrajući protiv njih nikako niste mogli da izgubite novac.

A uskoro će završnica, ostalo je još samo 7-8 utakmica do kraja kvalifikacija za plej-of i najprestižniji trofej ovog sporta na svetu – Stenli Kup.

Na ovom linku smo dosta objasnili pravila, ali da se podsetimo, najbitnije je sledeće – rangiranje u NHL se radi ovako, prva 3 tima iz svake divizije idu direktno u PlejOf, dok po dva najbolje rangirana tima iz svake konferencije idu direktno.

Trenutno, kada bi se kvalifikacija za plej-of završila, stanje izgleda ovako:

nhl draft

Šta je ovde najbitnije? Pa svakako, ako ste se već kvalifikovali za plej-of, nikako ne bi smeli da dozvolite sebi da budete na osmom mestu u Istočnoj konferenciji (gde je trenutno Filadelfija) i morate se svim silama truditi da budete sedmi. A zašto? Pa zato što vas žreb onda direktno stavlja sa prvim u toj konferenciji, što bi značilo da morate da igrate protiv Vašingtona koji je to mesto već obezbedio i toliko je dobar da prosto nemate teoretske šanse da ih pobedite u seriji koja se igra na 4 pobede. Inače, svaka runda plej-ofa se igra na četiri dobijene utakmice, tako da iako Kapitalse možda i dobijete jednu-dve utakmice, sigurno nećete četiri.

Večeras se takođe igra dosta NHL utakmica, pa ćemo ih sigurno analizirati i večeras. Pitsburg je ušao u fantastičnu seriju, u poslednjih 5 mečeva deklasirali su Detroit sa 7-2, Vašington sa 6-2 i Filadelfiju sa 4-1 i to sve u gostima, a danas počinju mini seriju kod kuće od dve utakmice. Posle toga ih čekaju dosta teški mečevi, dva sa Filadelfijom i jedan sa Vašingtonom, kao i duel sa Predatorima, pa sve to govori da se večeras Sejbresima ne piše dobro. Bafalo Sejbres dolazi sa 14-og mesta i nemaju ama baš nikakvih šansi za Plej-Of, tako da će Sid d’Kid Krosbi, Kesel, i Kulen koji igra sezonu života i večeras verovatno puniti mrežu Bafala. Malkin je i dalje povređen za Pingvine, ali ga Kesel odlično menja i protiv Detroita je proslavio svoju tristotu asistenciju. Da situacija bude gora po Bafalo, pored toga što su Pingvini u strašnoj seriji od osam pobeda i jednog poraza u poslednjih devet mečeva, oni su izgubili svih osam poslednjih susreta sa Pitsburgom i ne vidimo kako večeras može biti drugačije.

Mare merka ovu utakmicu za večeras, barem za Maretingale, ali čeka još neke informacije jer još uvek nema kompletnih izveštaja za povrede koje bi ubacio u softver.

Statistika Oktopusa i Maretingale je apdejtovana, pa je možete pogledati ovde:

Maretingale – prethodne utakmice.

Oktopod – Statistika i Istorija utakmica.

Tag

Related Posts