PametnoKladjenje
Flash vesti
Orlovi kasno lete?

Da li će orlovi kasno poleteti?

Još jedan “predreprezentativni” dan je za nama, kao i obično, neuspešan u smislu pogađanja krajnjeg ishoda engleske 48. lige. Jako je teško pogoditi kranji ishod u takvim ligama, jer najmanje zavisi od kvaliteta tima, uglavnom su svi manje – više nekvalitetni i zavisi od ličnog raspoloženja igrača, u šta smo juče mogli i da se uverimo. Ali šta je jako interesantno u tim ligama?

Pa, na primer, uzmimo jučerašnje kolo Vanarama lige (engleska Nacionalna Vanarama Liga). Mala digresija, za sve vas koji se pitate zašto se zove Vanarama, evo objašnjenja, zanimalo je i nas. Vanarama je agencija za rentiranje kombija i važi za jednu od vodećih u Engleskoj. Sponzor je lige, pa eto…

Šta je to bilo jako interesantno? Od 9 mečeva koji su igrani sinoć, čak osam je prošlo GG, a čak sedam 3+. Nije bilo utakmice bez golova. Engleske niže lige su obično takve, tako da imajte to na umu kada tražite igru golova. Iskustvo je pokazalo da je prilikom igre na golove najgore igrati kada postoji izraziti favorit u utakmici? Zašto? Pa zato što onda obično drugi tim (autsajder) dođe na tu utakmicu po 0:0, igraju formaciju 10-0-0, veruju u sreću i da je njihovom golmanu dan, pa šta bude. Obično naravno to nema nekog efekta, ali se ipak desi prečesto, obzirom na to da su na takvim utakmicama kvote za 1+ samo 1.05, da li je realno da se to desi samo jednom u 20 utakmica? Nije, naravno. Sačuvaće se takvi timovi barem par utakmica u 20, a ne samo jednu.

A ko sutra pokušava da se kvalifikuje na EURO2016?

Pa, mi sigurno ne jer smo odavno izgubili i šansu u teoriji, mada postoji mogućnost u slučaju velikog skandala u portugalskom fudbalskom savezu u kojem bi otkrili je Kristiano Ronaldo genetski modifikovan pa im poništili sve utakmice, zatim da bude neki poveći talas u Danskoj zbog koga bi ih bilo briga da igraju EP i mali incident u Tirani koji bi diskvalifikovao komšije. Ono, ok, mogli smo i da igramo fudbal, pa ne bi sad morali da se nadamo tome…ali opet, ko bi pretpostavio da će svi iz naše grupe ozbiljno pristupiti igri?

Malo šale nije na odmet, naročito kada je naša reprezentacija u pitanju, zdravo je, bolje nego da se nerviramo što ćemo po ko zna koji put na velikim ekranima gledati neke druge zemlje i mahom komšije.

Sutra na programu imamo sledeće utakmice:

Gruzija vs Gibraltar

Iskreno, ima povreda, ali verujemo da nikome neće značiti imena tih igrača. Oba tima su loša (mada jedan ima više bodova od Srbije čak i ako nam računamo pobedu protiv Albanije), ali je Gibraltar sa gol razlikom od 2:46 definitivno favorit za još jedan azijski hendikep na Gruziju.

Albanija vs Srbija

Šta reći? Na Albaniju se sigurno nećemo kladiti, a na nas…pa, pri zdravoj pameti ne možemo…svi ishodi su mogući, a moguće je da se utakmica i ne završi, kartoni…to je možda i najpametnije, zbog prevelikog 0:0 rizika, probajte na neku sitnu sumu za navijačku dvojku ili crveni karton. Stvarno, ovaj meč je totalno nepredvidiv.

Mađarska vs Farska Ostrva

Mađarima treba pobeda kao nikada do sada, oni su drugi najbolji trećeplasirani tim, a u grupi im fali 3 boda do drugog mesta. Kvalitet je sigurno na njihovoj strani, a kvota od 1.30 uopšte nije loša, naročito sa nekim hendikepom. Naravno, i Farani imaju 5 bodova više od nas…To naravno ne znači da su oni dobri, već da smo mi jedan običan fudbalski zapećak. Da, nismo u zapećku nego smo mi taj zapećak, tj. naša seniorska repka, mladima svaka čast.

Irska vs Nemačka

Uh…teški su Irci kod kuće, Nemci su naravno bolji, mada kvota i nije baš nešto za tako tešku dvojku. Videćemo još do sutra u detaljnoj analizi utakmice.

Severna Irska vs Grčka

Pa, ovako, S. Irska je prva u grupi i ima 17 bodova, Grčka je poslednja iza Farana i ima samo 3. Kvota na Irsku je 2,60. Da, dva zarez šezdeset. Zašto? Bukmejkeri i dalje veruju da Irska nije toliko dobra ili da Grčka nije toliko loša. Šta mi mislimo? Pa sigurno da je prijatno iznenađenje što je Irska tu gde jeste, mada je kvota baš primamljiva obzirom na njihovu motivaciju i poziciju. Definitno meč na koji sutra treba obratiti pažnju.

Portugal vs Danska

Interesantan meč, verujemo da neće biti previše golova, Portugalci neće srljati jer jedino poraz u ovom meču može da im unazadi ambicije za dalje kvalifikacije. To je ozbiljan i iskusan tim, sigurno se neće mnogo igrati, verovatno će meč rešiti u svoju korist rezultatom 1:0 ili slično. Velika je verovatnoća i za nerešen ishod.

Rumunija vs Finska

Ako nas pitate na kom meču sutra očekujemo X, da moramo da izaberemo jedan, to bi bio ovaj. Rumuni imaju imperativ pobede jer Mađarska igra protiv Farana i verovatno dobija i stiže ih po broju bodova, ali Rumunija jednostavno nije taj tim koji dobije utakmicu kada mora da je dobije iako su na papiru bolji, igraju kod kuće…jednostavno nemaju igru (svaka sličnost sa nekim reprezentacijama je slučajna).

Škotska vs Poljska

Škotska je svoju priliku za kvalifikaciju propustila pre dva kola kada je izgubila od Gruzije. Posle su došle “švabe” i epilog kvalifikacija je vrlo jasan…Poljska ide dalje. Deluje kao tvrda utakmica, malo golova, moguć X, naročito jer ekipa Poljske dolazi da ne izgubi.

Toliko za danas, očekujte detaljne analize za sutra.

Čisto da vas obavesimo, ukoliko ne znate, danas Orlići igraju Euro Kvalifikacije U21, kvota je mizerna, nije vredna rizika, ali je sigurno vredna gledanja naših klinaca koji i dalje pokušavaju da izvuku FSS iz zapećka.

 

Tag

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *