PametnoKladjenje
Flash vesti
Nova pravila u fudbalu, koje su to novine?

Nova pravila u fudbalu će početi da se primenjuju već od 1. juna. Neke novine su potpuno nepotrebne, a sami procenite na koje mislimo. Šta je to što je novo uvedeno? Pogledajte o čemu se radi i koja su to…

Nova pravila u fudbalu će početi da se primenjuju već od 1. juna. Neke novine su potpuno nepotrebne, a sami procenite na koje mislimo. Šta je to što je novo uvedeno?

Nova pravila u fudbalu

Pogledajte o čemu se radi i koja su to nova pravila u fudbalu, pa podelite sa nama šta mislite o njima i da li mislite da će ova nova pravila u fudbalu unaprediti ovaj sport ili ne.

Nova pravila u fudbalu koja će početi sa primenjivanjem već od 1. juna su:

 • Žutim kartonom, umesto kao do sada crvenim, biće kažnjen igrač koji obori protivnika u očiglednoj gol prilici u okviru šesnaesterca ukoliko je igrač koji je napravio prekršaj išao na loptu.
 • Igrači koji prave finte tokom izvođenja penala će biti kažnjeni žutim kartonom, a protivnička ekipa dobija indirektan slobodan udarac. Nema ponavljanja izvođenja. Zastajkivanje pre šuta sa penala je dozvoljeno.
 • Povređeni igrač dobiće pomoć lekarske ekipe na terenu 20 sekundi i neće morati da se premešta van aut linije i čeka odobrenje sudije da se vrati u igru.
 • IFAB će u budućnosti diskutovati o promenama pravila za igranje rukom, uključujući takve situacije na samoj liniji (kao što je slučaj Suareza protiv Gane), što bi moglo da bude kažnjeno golom sa penala.
 • Igrač izvodu loptu iz auta obema rukama! Znači nema držanja lopte jednom rukom i navođenja drugom rukom gde će igrač poslati loptu.
 • Ako se igraču slučajno izuje kopačka tokom meča, može da nastavi da igra dok se napad ne završi ili ne zaustavi igra. Podgaće (ispod šortsa) moraju da budu iste boje kao šorts ili dres.
 • Sudije mogu da pokažu crveni karton igračima i pre početka utakmice, ukoliko dođe do svađe ili tuče u tunelu. U tom slučaju, dozvoljena je izmena, tako da će meč uvek počinjati sa po 11 igrača u obe ekipe.
 • Pauza za vodu je dozvoljena samo u “veoma toplim/vlažnim uslovima igre”.

Šta vi mislite o novinama koje su usvojene, šta biste dodali a šta izbacili kako bi omiljeni sport postao još zanimljiviji?

Related Posts

1 Comment

 1. MarkoFaca

  Ja imam dva predloga:

  1. Da se zabrane izmene u zaustavnom vremenu, jer to treneri uglavnom koriste da ukradu još koji sekund
  2. UKINITE OFSAJD!!! 🙂

  Ako se setim još nečega, napisaću 😛

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *