PametnoKladjenje
Premium info
NHL: Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets

Posle dugog razmišljanja i pregleda relevantnih, pa i zvaničnih sajtova, večeras smo se odlučili za Filadelfiju. Opcija su bili i Red Vingsi i Anahajm, ali nam se Fili ipak čini kao onaj meč koji ima baš sve činioce u korist…

Posle dugog razmišljanja i pregleda relevantnih, pa i zvaničnih sajtova, večeras smo se odlučili za Filadelfiju. Opcija su bili i Red Vingsi i Anahajm, ali nam se Fili ipak čini kao onaj meč koji ima baš sve činioce u korist domaćeg tima.

Na Fili smo igrali pre dva meseca poslednji put, tada su bili 7 poena daleko od plej-ofa, izgubili su tada sa 0-4 od Edmontona, totalnog autsajdera i iskreno, izgubili smo veru u njih odmah posle tog meča, morali su da dobiju, a bili su deklasirani. Ali, ne lezi vraže, posle tog meča Filadelfija se trgnula i pobedila skoro svaki, naročito one bitne. I to u gostima. Mesto za plej-of dele sa Detroitom i Bostonom. Situacija je baš “gusta”, samo pobede će ih ostaviti na tom, poslednjem ili pretposlednjem mestu. Detroit danas igra protiv tima koji ne može u plej of. Ići će na pobedu. Zato moraju i oni. A biće im lakše nego Detroitu. Fili večeras nema bitnih izostanaka kao Detroit, dok ih Džetsi imaju. Večeras u Filadelfiju nisu putovali T. Myers (73/9 d), T. Enström (72/2 d), M. Perreault (71/9 f), A. Peluso (35/1 f), B. Little (57/17 f), G. Clitsome (0/0 d), a neizvesni su J. Trouba (74/6 d) i J. Lipon (9/0 f).

Slabi Džetsi su večeras još slabiji, dok Flajersima fali samo Del Zoto koji je povređen već mesecima i prvi golman Nuvirt. Ali, to Filiju ne bi trebalo da bude preveliki problem jer im je drugi golman u suštini bolji, a čak je odigrao i više utakmica od prvog (prvog po rusteru). U poslednjih 10 susreta, sa Džetsima, Filadelfija je izgubila samo tri puta, a od toga dva puta posle regularnog toka meča.

Džetsi nemaju nikakve šanse za plej-of, tako da verujemo da će večeras presuditi motivacija Flajersa, kao i njihov kvalitet. Igraju kod kuće, do kraja je ostalo samo 8 mečeva. A od tih osam, sledeća četiri, posle ovog  večeras, biće im katastrofalno teški. Sudbina je odlučila da ih prvo čekaju neprikosnoveni Kapitalsi, već prekosutra. To je meč koji će izgubiti. Zatim, imaju okršaj sa Senatorima, pa direktan plej-of okršaj sa Pitsburgom i Detroitom. Zbog svega toga, mislimo da je njima situacija vrlo jasna večeras. Mora da bude pobeda. Ukoliko ne dobiju meč protiv slabih Džetsa, šta da traže protiv Kapitalsa koji rešetaju sve redom i Pingvina koji su pre dva dana izlomili Crvena Krila iz Detoita sa 7-2?

Ovaj meč nije 100% siguran, kao ni jedan do sada. Ali verujemo da će Flajersi večeras uraditi baš sve da ovaj meč reše u svoju korist. Makar i posle produžetaka i penala.

Tag

Related Posts