PametnoKladjenje
Analize
NHL: Boston Bruins v Ottawa Senators

Boston dočekuje Senatore koji ove sezone igraju dosta lošije u odnosu na prethodne, u poslednjem kolu pred plej-of gostuju Bruinsima i nemaju prevelike ambicije. Zaostaju čak 10 bodova za Bostonom, a samim tim i za mestom Plej-Ofu. Iako bi sigurno…

Boston dočekuje Senatore koji ove sezone igraju dosta lošije u odnosu na prethodne, u poslednjem kolu pred plej-of gostuju Bruinsima i nemaju prevelike ambicije. Zaostaju čak 10 bodova za Bostonom, a samim tim i za mestom Plej-Ofu. Iako bi sigurno voleli da malo zagorčaju život Bostonu zbog rivaliteta u grupi, trener je najavio da će ipak dati prednost i nekim igračima koji su do sada igrali malo manje nego ostali. Sa navijačima su se pozdravili pobedom u prošlom meču protiv Pantera, izdelili nagrade publici u vrednosti od 100 000$, dresove i idu na (ne)zasluženi odmor.

Nekima je sezona gotova, a nekima prave bitke tek predstoje, ali samo ukoliko ovaj meč reše u svoju korist. Pričamo naravno o Bostonu, koji je ove sezone igrao promenljivo, neprijatno su iznenadili par puta kod kuće, dok su u gostima bili dosta bolji. Ali, kako bilo, sutra će sve biti u njihovim rukama (i klizaljkama). Samo tri boda im garantuju mesto u plej-ofu, trenutno su na poslednjem koje vodi u bitku za Stenli Kup, ali kada počne plej-of i bitka za Stenli, sve dosadašnje utakmice padaju u vodu i gleda se samo plej-of. Kao što ni Vašingtonu neće mnogo značiti to što je bio sjajan u ligi, ukoliko uprska utakmice u nadigravanju i eleminiciji, tako će i Bostonu biti potpuno nebitno na koji način su stigli do plej-ofa. A stigli su najviše zaslugom Filadelfije sinoć, koja je volšebno doživela debakl u meču koji je morala da reši u svoju korist protiv najslabijeg tima u ligi. Ali “stegle” su se noge, zadrhtale ruke i štapovi, dozvolili su sinoć Torontu da napravi najveće iznenađenje u dosadašnjem toku sezone. Iznenadili su i Oktopoda, koji je do sada bio brilijantan, kao sve do sada. Statistiku softvera Oktopod možete pogledati ovde.

Bostonu će sutra situacija biti vrlo jasna, oni igraju prvi, još u 18:30, isto kada i Detroit, dok Filadelfija svoju (verovatno) poslednju utakmicu igra nešto kasnije i znaće Bostonov rezultat. Pobeda Bostonu znači i zbog još jedne činjenice, ukoliko pobede, mogu da dođu na sedmo mesto i izbegnu igranje plej-ofa protiv Vašingtona, što je samo po sebi više nego dovoljan motiv. Istina, onda će ih čekati Pingvini iz Pitsburga, prosto da čovek ne zna šta je gore, mada Vašington ipak uliva više straha.

U međusobnim susretima sa Otavom uglavnom su delili bodove, dve utakmice pobede jedni, dve drugi, mada ih je prošle godine Boston “ošišao” sa 7-3. Prevelikih problema sa povredama nemaju ni jedni ni drugi, Boston će biti bez Kelija koji je odsutan odavno, ali i bez Konolija, Sajdenberga i Hejesa (za koga se čak i navijači Bruinsa slažu da je i bolje što ne igra). Otava ima malo više problema, dugo su odsutni Filips i Mekartur, dok će će zbog manjih povreda biti odsutni i Turis, Boroviecki koji je pokidao mišić, zatim Virkioh, Fanef, Stoun i Metot koji je “zakačio” virus.

Obično savetujemo da hokej igrate sa uračunatim penalima i produžecima. Naravno, i ovog puta to savetujemo, ali to je realno samo ako igrate dabl sa još nekom utakmicom. Ako singlirate, zbog kvote realno morate da odigrate čistu pobedu Bostona i nadate se da se neće igrati živcima. Mi verujemo da neće, logično je da sigurno neće želeti da najbitniju utakmicu u sezoni vode u produžetke i da će želeti da je reše u regularnom toku.

Da zaključimo, očekujemo pobedu Bostona, poslednja je utakmica, sve zavisi od njih, sigurno će da ti sve od sebe da dođu do pobede pred svojim navijačima i “overe” mesto u plej-ofu. Kao što tabela kaže, ukoliko ne dobiju, a Filadelfija pobedi, završili su takmičenje. Postoji i još jedna kombinacija za njihov prolaz iako izgube, a to je da se potrefi da Detroit izgubi u regularnom toku, Boston izgubi posle regularnog toka (i dobije jedan bod) i Filadelfija pobedi, makar i izvođenjem penala. Ali ne verujemo u taj scenario.

Tag

Related Posts