Najbolja strategija za kladjenje

Najbolja strategija za kladjenje

Koja je najbolja strategija za kladjenje? Ako preptražujete globalnu mrežu, a i naš sajt, naći ćete mnoge. Ali, samo jedna je strategija je najbolja strategija za kladjenje – to je ona kada ne možete da izgubite. Na svetu postoji par popularnih, a sada ćemo vam reći koje su to, tj. neke od njih.

Arbitraža

Arbitraža je sigurno jedna od najpoznatijih, nekada i najbolja strategija za kladjenje, ali ponekad vrlo teška za izvođenje. Zasniva se na klađenju na sve ishode u jednoj utakmici, tako da vas ishod uopšte i ne zanima. Profit se kreće od 1%-5%, uglavnom, jer vi ulažete određene sume na pobedu domaćina, pobedu gosta i nerešen ishod. E, sad…zašto svi to ne rade? Pa, zato što svaka kladionica, naša ili svetska, mora da zaradi nešto. To se zove margina profita kladionica, i ona se kreće oko 85%-95%. Šta to znači? Ako u jednoj kladionici odigrate na sva tri ishoda jednog meča, na uloženih 100e dobićete 85e (što znači da ćete 15e biti u minusu ako je margina 85%). Uzmimo na primer meč koji se danas igra, Mančester Junajted – Everton. Kvote na konačne ishode su:

1 – 1,70

x – 3.70

2 – 4.50

Ukoliko uložite optimalno najbolju sumu, a to bi bila 54e na 1, 25e na X i 21e na 2, vaš dobitak u slučaju bilo kod ishoda je 93e. Znači, margina profita na ovom meču je 93%, koja za našu kladionicu i nije loša.

Naravno, u bilo kojoj kladionici na svetu nećete naći takve kvote da sigurno budete u profitu. Ali…ukoliko uzmete u obzir više kladionica, i u svakoj odigrate po ishod na istom meču, možete se naći u sigurnom profitu bez obzira na ishod jer se kvote u svakoj kladionici razlikuju. Uzmimo za primer istu utakmicu. Nađete u jednoj kladionici kvotu na pobedu Junajteda od 1,85, u drugoj X za 3.95 i u trećoj dvojku za 5.10. U tom slučaju vaš dobitak bi iznosio 101.3e, što je siguran profit od 1.3e. Nije mnogo, ali je sigurno, jer ni u kom slučaju ne možete izgubiti. Ako se uzmu u obzir veći ulozi, profit uopšte nije zanemarljiv. Ovu strategiju je najbolje primeniti barem jedan dan pre utakmice, ili što ranije, dok kvote ne počnu da padaju. Za računanje optimalnog uloga, tj. koliko tačno novca da stavite na koji znak, koristite kalkulator, kao što je ovaj ovde.

Najbolja strategija za kladjenje

Trejding kao najbolja strategija za kladjenje

Za ovu strategiju vam treba dosta znanja o fudbalu i o kretanju na tržištu kvota. Ocenjuje se da je najbolja strategija za kladjenje, ispred arbitraže jer su dobici veći. Zasniva se na tome da par dana pred neku utakmicu odigrate jedan znak, a pred samu utakmicu drugi. Na primer, uzmete neki tim na koji jednostavno znate da će kvota pasti, recimo utakmica Barselona – Hetafe. Pre par dana kvota je bila 1.18, a danas 1.11. Cilj je odigrati odmah, na 1.18, a posle odigrati suprotno (X2 u ovom slučaju), tj. “lejovati”, kada kvota padne. Time ubirate profit od razlike između kvota jer ste “kupili” kada je bila dobra i “prodali” kada je bila loša, i to pre početka utakmice. Klasična trgovina. Zato se i zove trejding kvota, jer vi jednostavno trgujete vrednostima kvota.

By | 2017-08-16T11:53:36+00:00 August 20th, 2015|Strategije i saveti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment