PametnoKladjenje
Prognoze
Mini tiket za danas

Ako smo nešto naučili od Mareta i Oktopoda, kao i od Optimusa, to je da se ne bi trebalo kladiti baš svakog dana nego čekati dobre utakmice. U stvari, kada nema onih, lepih utakmica, ne bi trebalo rizikovati novac, to…

Ako smo nešto naučili od Mareta i Oktopoda, kao i od Optimusa, to je da se ne bi trebalo kladiti baš svakog dana nego čekati dobre utakmice. U stvari, kada nema onih, lepih utakmica, ne bi trebalo rizikovati novac, to je pametno kladjenje. Ali Maretu je lako, on nije kladioničar nego proračunati programer, a svako voli da odigra neki tiket, barem za siću i gleda utakmice tog dana.

Zato smo i za danas spremili par utakmica, koje bi mogle da idu na tiket na koji ne bi trebalo ulagati mnogo, iz prostog razloga što nisu dovoljno sigurne. Sutra će biti mnogo boljih utakmica, a da vidimo šta bi to moglo da se odigra danas:

U Premijeru Lester dočekuje Njukastl, Lester je skoro kompletan, Njukastl ima ogromnih kadrovskih problema, a večeras će se oni grčevito boriti da ne ispadnu.

Leicester City: Matthew James (0/0 m)

Newcastle Utd: Kevin Mbabu (3/0 d), Papiss Demba Cisse (13/2 f), Cheick Tiote (13/0 m), Andros Townsend (3/1 m), Fabricio Coloccini (26/1 d)(svi neizvesni), Paul Dummett (17/1 d), Chancel Mbemba (24/0 d), Ivan Toney (1/0 f), Massadio Haïdara (7/0 d), Gabriel Obertan (5/0 m), Tim Krul (8/0 g), Curtis Good (0/0 d), Sylvain Marveaux (0/0 m)

Kec na Lester deluje toliko sigurno da plaši, danas je to sigurno utakmica koja je na svakom tiketu i Lisice će morati večeras da se bore protiv ozbiljnog bunkera.

Mi nećemo igrati na Lester, kvota nije preterano velika, a grozno je igrati protiv timova koji će tući, koji ne smeju da izgube i igraće odbranu sa desetoricom igrača.

Mnogo bolja prilika za pobedu je Midjuland koji je istina u krizi, ali Hobro je toliko loš i jadan da Midjuland danas prosto mora da pobedi i pokrene svoju formu. Kvota je mala, tek 1.30, a nisu baš preterano efikasni tako da hendikep ili prelaz dosta plaše.

U Rumuniji, desetkovani Targu dočekuje Dinamo iz Bukurešta. Dinamo je izneverio mnoge od vas u kupu protiv Konkordije, ali verujemo da je večeras velika šansa da neće izneveriti. Targu igra bez čak petorice igrača, suspendovani su M. Constantin (4/0 d), Voiculeţ (11/0 m), Ramiro Costa (16/4 m, drugi strelac), Ţucudean (3/1 f), a povređen je Balić (19/0 d).

Dinamo takođe ima suspendovanog igrača, Filipa (22/2 m), a zbog povrede ne mogu da igraju Moldoveanu (2/0 f), i  Batin (3/0 f) koji nisu preveliki hendikep. Kvota je oko 1,70, a Dinamo u borbi za titulu ne bi smeo da “omaši” ovo. Pa opet, ipak je to rumunska liga i dvojka.

U NHL-u, Vašington je pre tri utakmice prekinuo fantastičan niz Anahajma od 15 pobeda, a Anahajm nije uspeo da dobije ni poslednje dve utakmice posle toga. Verujemo da će se večeras ipak vratiti staroj formi, a kvota je 1,70, mada im fali 2 igrača odbrane.

U NBA, Hjuston bi morao da zabeleži pobedu iz prelaza jer je Memfis baš oslabljen večeras:

Houston Rockets: Terrence Jones (49/8.8 f, neizvestan)

Memphis Grizzlies: Vince Carter (47/5.7 g), Zach Randolph (57/14.6 f), Chris Andersen (9/4.0 f)(neizvesni), Mike Conley (56/15.3 g), Brandan Wright (12/6.9 f), Marc Gasol (52/16.6 c), Jordan Adams (2/3.5 g)

A Austriji, Luštenau ne bi trebalo da bude autsajder u svojoj utakmici protiv LASK-a koji dolazi bez par igrača: Erbek (10/0 d), Wiesinger (14/1 d), Ranftl (18/1 m), Cabrera (15/0 d), Hager (2/0 d). Kvota na Luštenau je čak 3.20, a Viner, tj DRAW NO BET je 2,30.

U Čileu Palestino dočekuje nejaki San Luis, ali o ovoj ligi i timovima ne znamo mnogo, pa vam ne možemo previše pomoći u odluci.

Što se tiče utakmice u Turskoj, gde Sivas dočekuje Kasimpašu, postoji interesantna činjenica, a to je da je trener Kasima Rıza Çalımbay rođen u Sivasu, kao i da je trenirao Sivas u periodu 2010-2013. Takođe za ovu utakmicu Kasimu fali levi bek Veigneau, srednjaci Jilmaz i Pavelka i najbolji napadač Derdiyok koji je i najbolji strelac. Kasim je potpuno siguran na tabeli i već su krenule priče da će Kasim danas malo podići ručnu i zbog trenera pustiti Sivas da se spase, a bodovi su im užasno neophodni jer su čak 5 bodova ispod crte.

Kao što vidite, baš je malo sigurnih utakmica, ali ako baš želite da odigrate, možda tiket sa Midjulandom, Dinamom i Hjustonom ne bi bio loš izbor. U svakom slučaju, šta god da izaberete od svega, pažljivo danas i ne ulažite mnogo, sutra nas čeka mnogo bolji i lepši dan. Mare kaže da za njega nema ništa, tako da ni Oktopod ne može danas da pronađe odgovarajuću utakmicu.

Tag

Related Posts