PametnoKladjenje
Analize
Maretov pregled Premijer Lige

Oktopod je odlično krenuo u novu sezonu, a mogu slobodno reći da sam i ja. Premijer Liga, najinteresantnije takmičenje. Mnogo novih lica, pa probajmo da pretpostavimo šta nas čeka danas! Kolo otvaraju Totenhem i Liverpul, svakako derbi kola. Liverpul u…

Oktopod je odlično krenuo u novu sezonu, a mogu slobodno reći da sam i ja.

Premijer Liga, najinteresantnije takmičenje. Mnogo novih lica, pa probajmo da pretpostavimo šta nas čeka danas!

Kolo otvaraju Totenhem i Liverpul, svakako derbi kola. Liverpul u ovaj susret ulazi bez par igrača, mada Klopa sigurno najviše brine povreda Kutinja. I dalje je neizvesno da li će vođa tima biti spreman za utakmicu. Henderson se propisno obrukao u prošlom kolu, a danas verovatno nikako neće moći da odigra gore od toga. Preko 20 pogrešnih pasova kapiten Liverpula sebi ne sme da dozvoli, nikada.

Kao što vidimo u spisku povreda, Liverpul će ovaj meč najverovatnije igrati bez Kutinja, Origija, Sakoa i Čana. Ostali izostanci nisu bitni. Totenhem bez Lorisa i Dembelea. Težak meč za predviđanje, generalno su šanse na strani Pevaca, ali ne bih se usudio na igru protiv Liverpula. Postižu dosta golova, dosta i primaju, generalno je meč za izbeći. Najverovatniji ishod su golovi i to barem 3.

Čelzi dočekuje Barnli. Konte je sa timom iz Londona upisao 6 poena, ali svi koji su gledali znaju i koliko srećno. Realno, dva solo gola Košte koji je sam “vukao” Čelzi. Moguće iznenađenje, mada malo verovatno. Kvota je mizerna, na ovakav Čelzi ne vredi igrati za 1.25. Isplati se samo hendikep na Čelzi, koji dobro plaća. Realnost je da neće opet pobediti kao u prošle dve, ili će kiksnuti ili će najzad odigrati kako bi trebalo. Ako ne možete da izbegnete meč, onda hendikep. Čelzi je bez Viliana, Zume i Ginkela.

Everton dočekuje Stouk i ovde već možda budemo videli jednog dobro plaćenog keca. Fali par igrača Evertonu, ali sem Kleverlija i Kolmana nema tu nekih bitnijih izostanaka. Sa druge strane, Stoukov kvalitet je desetkovan. Čak 5 prvotimaca je povređeno, Afelaj, Šakiri, Ajrlend, Batlend i Džonson. Kvota od 1,85 na Everton je skroz korektna. Ovog meseca Everton nije izgubio ni od Totenhema ni od Junajteda, a dobili su VBA u gostima. Ovaj meč ne bi trebalo da izgube.

Aktuelni šampion dočekuje Svonsi, vreme je da Vardi proradi. Ranijeri drži i dalje Musu na pogrešnom mestu, na levom krilu, a momak bi trebalo da igra napad. Ako se to promeni, Lester će pobediti. Marez i Vardi bi najzad morali da vežu par dobrih igara od prošle sezone. Iznenađenje kao sa Halom na početku sezone je malo verovatno, ali se ne bi trebalo zaletati. Kvota nije loša, a prošle sezone Lester je “ošišao” Svonsi sa 3-0 i 4-0. Mislim da se ovog puta stvari neće odvijati tako. GG je realna opcija i odlično plaća. Svonsi nije postigao gol protiv Lestera na poslednje četiri utakmice. Ne verujem da će se vezati i peta.

Sveci dočekuju Sanderlend koji je i dalje desetkovan. Neće igrati Manone, O Šej, Katermol, Larson, Kirčhof, Pienar, Lens, Borini, Kone i Džons. Sautempton skoro kompletan, samo će Bernar faliti. Kako će Sanderlend ovde izbeći poraz, prosto je nezamislivo. Jedino što može da ih spasi je neka magija Defoa i da ne prime 2-3 komada gde će bar jedan postići Šejn Long.

Da li će Arsenal najzad skinuti svoje prokletstvo? Od prvotimaca su i dalje povređeni Remzi i Mertezaker, pored njih Ivobi i Gabriel. Šta reći? Tuga, Venger se opet “vengerovao” (da, od prošle godine u sleng engleskog jezika ubačena je reč “vengerovati” što znači da imaš novac ali ne voliš da ga trošiš, tj. cicija) i Arsenal nema prava pojačanja. Iako je postojeći kadar dobar, vraća se Žiru, kao i Ezil, ali klupa…klupe standardno nema, a povrede već sezonama urnišu Ganerse. Sančez će verovatno odigrati dobro, kao i Volkot. Treći neuspeh za redom je prosto nezamisliv, a činjenica da je Arsenal u svoju korist rešio 7 od 8 susreta sa Votfordom takođe govori kako će Arsenal igrati ovu utakmicu. Po meni, ovo je najsigurnija utakmica za golove – 3+.

Hal će danas završiti seriju pobeda i iznenađenja, protiv Ibre, Pogbe, Runija, Mate i Marsiala jednostavno nemaju šta da traže.

Da zaključim, Arsenal daje 2 gola i Everton DNB1 za dabl.

Ko voli malo rizika, Čelzi sa henikepom, Lester GG i Junajted daje dva gola.

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *