PametnoKladjenje
Analize
Maretov Dabl

Večeras definitivno veče fudbala, barem u Srbiji. Najzad se u ovom fudbalskom zapećku od zemlje dešava nešto što daje nadu. U trenutku kada se svi pitaju da li ga najzad ukinuti, pošto svrhu i nema, barem na republičko/profesionalnom nivou, reprezentativni…

Večeras definitivno veče fudbala, barem u Srbiji. Najzad se u ovom fudbalskom zapećku od zemlje dešava nešto što daje nadu. U trenutku kada se svi pitaju da li ga najzad ukinuti, pošto svrhu i nema, barem na republičko/profesionalnom nivou, reprezentativni fudbal nam daje iskru, pa tek plamičak nade da ćemo, možda, ali samo možda imati priliku da se radujemo i najzad igramo na velikoj sceni. Lično se ne radujem previše i nema neke euforije, previše sam star da bih verovao da ćemo se kvalifikovati, ali dosadašnje igre Muslinovih momaka mi sigurno ulivaju nadu, a najviše Tadić koji je u repku doneo ono što nam je dugo, dugo trebalo.

Opet, trebalo bi biti realan. Vels je ozbiljno dobra ekipa, nisu naivni, a Bejl je opasnost u svakom trenutku. Da li ću odigrati dvojku? Naravno, kvota je 3.25, naravno, samo navijački. A šta bi bilo mudro? Pa, kako su do sada igrale obe reprezentacije, igrao bih GG. Prosto, deluje tako, kao da će oba tima postići po gol. Malo plaši moguć epilog od 0-0, ali mislim da je verovatnije da će biti golova.

Druga utakmica je Austrija v Irska. Irci su u povećem problemu, dva najbolja igrača neće moći da igraju večeras. Džejms Mekarti je povređen, kao i Šejn Long. Austrija nema kadrovskih problema, sem Junuzovića, ali će njega zameniti Šof iz Bremena, koji od početka sezone igra odlično.

Da zaključim, reprezentativni fudbal baš ne volim niti ga ikada uzimam za ozbiljno. Neki odnos rizika i uloga bi bio dabl na dobre kvote, tj. Austrija 1 i Srbija GG, kvota je preko 4.

Trebalo bi probati i protiv Ukrajine, nisu oni ništa specijalno bolji od Finske, a kvota je astronomska. Gruzija v Moldavija isto, ne znam kako tu neko može da bude autsajder ili favorit, kada su obe ekipe preslabe, a kvota nesrazmerna.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *