PametnoKladjenje
Prognoze
Manchester Utd vs Newcastle Utd

- Njukastl je poražen poslednjih 7 gostovanja u ligi - Njukastl je u poslednjih 21 utakmica pobedio samo jednom na Old Trafordu - Njukastlu je Junajted najteži protivnik i tim protiv kog imaju najlošiji skor u Premijeru

Malo je falilo da navijači “đavola” prisustvuju još jednom košmaru na “Teatru snova”. Loše je krenulo po izabranike Van Gala protiv Briža u kvalifikacijama za Ligu Šampiona ali je nova “sedmica” Mančestera sama uspela da okrene rezultat sa dva fantastična gola. Videćemo da li će Memfis Dipej biti nova inspiracija “đavola” u daljem toku sezone, ali je siguno već počeo da se isplaćuje.

Mančester je skromno počeo sezonu, istina, obe utakmice u Premijeru su pobedili, ali sa po 1:0 i vrlo, vrlo “mršavom” igrom. Samo jedan šut u okvir gola na utakmici sa Totenhemom sigurno ne uliva preveliku nadu u napad Junajteda. De Hea i danas neće braniti za Mančester jer Van Gal i dalje smatra španac nije dovoljno fokusiran na igru svog tima. Felaini je postigao pogodak protiv Briža, ali danas sigurno neće biti u timu zbog suspenzije, tako da ćemo verovatno videti “Švajnija” na terenu od prvog minuta.

Ono što im ide na ruku je svakako dosadašnji skor sa Njukastlom. Statistički, Njuka je Junajtedu najbolji, tj. najgori protivnik jer je Njukastl od Mančestera izgubio više utakmica nego od bilo kog tima (25).

Njukastl je izgubio na poslednjih 7 gostovanja, a slična sudbina ih čeka verovatno i danas. Mančester je ove sezone stvarno impresivan u odbrani i primili su samo jedan gol na zvaničnim utakmicama ove sezone. Od poslednjih 21 gostovanja na Old Trafordu, Njukastl je u svoju korist rešio samo jedno i to je bilo pre dve godine dok je Mojes pravio pravi horor na Teatru Snova.

Što se sastava tiče, Fil Džons neće biti u odbrani đavola, dok je već pomenuti Felaini suspendovan. Romero će biti na golu umesto španca, a Bastian će verovatno početi meč u paru sa Kerikom. Luk Šo će vezivati po levom krilu i pokušavati da što više uposli Runija i Dipeja.

U crno belom timu nema toliko problema sa sastavom, Deril Janmat će morati da odradi suspenziju sa prošlog meča, dok se u tim verovatno vraćaju Sisoko i De Jong. Nova uzdanica Njukastla koja je u tim stigla pre samo 3 dana – dvadesetdvogodišnji Tauvin već ima svoje mesto u timu i danas će sigurno debitovati.

Koji je mogući ishod ove utakmice? Prvo se siguno nameće nesposobnost Njukastla da ostvari rezultat na strani.

Realan ishod je sigurno pobeda “đavola” i to sa minimalnim učinkom Njukastla. Papis Sise je ipak prevelika potencijalna opasnost da bismo prognozirali pobedu Junajteda bez primljenog gola.

Naš tip je svakako pobeda Mančestera koja se kotira oko 1.40. Takođe, mladi Dipej je na svakoj utakmici previše u šansi, a dva fantastična pogodka protiv Briža su mu sigurno ulila samopouzdanje. Naš predlog je da za kvotu 3.00 probate da podržite Memfisa Dipeja i nadate se njegovom golu.

 

Tag

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *