PametnoKladjenje
Analize
Ludogorec v Zvezda

Eh…Zvezdo…dokle ćemo se nadati i nadati? Dokle ćemo stegnutom rukom pisati tekstove o tebi? Dokle će nam to da li si bolja od Partizana biti jedina uteha tokom cele sezone? Pošto od prošle sezone “biti” bolji od Partizana i nije…

Eh…Zvezdo…dokle ćemo se nadati i nadati? Dokle ćemo stegnutom rukom pisati tekstove o tebi? Dokle će nam to da li si bolja od Partizana biti jedina uteha tokom cele sezone? Pošto od prošle sezone “biti” bolji od Partizana i nije neka satisfakcija, da li ćeš nam najzad prirediti prijatno iznenađenje?

Autor ovog teksta nije “Zvezdaš”, ali više voli Zvezdu, mada pre svega voli fudbal. Bio je na svim evropskim mečevima i Zvezde i Partizana i uvek navijao za “naše”. Čak i kada se kladi protiv njih.

Da odmah raščistimo nešto. Da, dočekali smo to da jedan naš tim nije favorit protiv bugarskog tima. Bilo koji da je. Štaviše, autsajder je. Zvezda vredi oko 30 miliona, dok Ludogorec vredi 45. Pored toga, poslednjih par sezona Ludogorec je pokazao da može da igra LŠ, pre dve godine je igrao grupu, a izbacio je upravo Partizan u kvalifikacijama.

I? Šta reći, tužno je da je tako, da je bugarski fudbal bolji od našeg, ali tako je, to je činjenica.

Ali dobro, ove sezone, Zvezda je jača nego prethodnih, najzad imamo par igrača koji mogu da promene tok utakmice ukoliko zablistaju. Katai i Vieira mogu da postignu gol i protiv mnogo boljih protivnika. Transfer Kange i dalje nije baš najjasniji autoru ovog teksta, ali očigledno neko u Zvezdi zna zašto taj dečko valja i nadamo se da će Kanga večeras to i pokazati. Ako to bude pokazao samo protiv Bačke onda i nije neko pojačanje. Le Talek se pokazao kao odlično pojačanje, kao i Ibanjez, pa bi trebalo verovati u te momke i dalje. Ono što plaši poslednjih dana – to je odbrana. Skoro svaki naslov u novinama je vezan za odbranu crveno belih, koja uistinu malo škripi. Sad, da li je to bilo do motivacije ili nečeg drugog, otkrićemo večeras.

Protiv Valete je normalno i da se malo opustiš, mada generalno u tim mečevima nije problematično što su oni postigli gol, već što nismo dali 4-5 komada.

Napredak…pa…vidi se da su glavom već svi bili u Bugarskoj. Ovo jeste meč sezone za Zvezdu i dobro je to što niko ne očekuje njihov prolaz. Igraće rasterećeno, kvota na Zvezdu je čak 5.

Ko igra za Ludogorec? Pa, praktično – čak 8 Brazilaca. Čak im je i golman Stojanov jedan od najskupljih igrača u timu. Ipak, najveća zvezda tima je Rumun Keseru, koji je centralni napadač. Što se Brazilaca tiče, novajlija Kampanjaro iz Brazila tek čeka da se dokaže, dok će Zvezdi najviše problema praviti sigurno sledeći igrači: levi bek, takođe iz Brazila – Nataniel, desni bek, opet Brazilac, Sisinjo (čisto da se zna, nije to onaj Sisinjo alkoholičar iz Reala i Rome, on je završio negde u Turskoj), Kafu, desno krilo, pogađate – iz Brazila. Ofanzivnije, Brazilci Marselinjo i Vanderson i Portugalac Vitinja.

Da pomenemo i činjenice da je Kafu došao iz Sao Paola i Sisinjo iz Santoša.

Idemo dalje, brzonogi Holanđanin Vura je iz Viljema II (levo krilo), Nataniel iz Atletika PR, centralni bek, Argentinac Palomino iz San Lorenca i Meca, a Belgijanac Kozmin Moti je igrao za Dinamo iz Bukurešta i Sijenu u Italiji (odbrana).

I!? Da li vam ovo uopšte deluje kao bugarski tim? Očigledno je da Ludogorec ima mnogo više novca od bilo kod našeg tima. Zato se ne bi trebalo zanositi i posle utakmica pričati: “Jaooo, od Bugara smo ispali”. Nisu ovo “Bugari”, samo kapiten, golman i još par igrača su bugarske nacionalnosti. Ostali su stigli iz prilično dobrih klubova iz Južne Amerike (Sao Paolo, Santoš, San Lorenco…). Zvezda i Partizan takve igrače prosto ne mogu da privuku.

Pa, šta ćemo sad? Da se nadamo, to pre svega. Da verujemo u bolje dane srpskog fudbala, jer ne igraju imena i novac nego srce. Naša zlatna mlada repka je to pokazala, nisu ti Brazilci nepobedivi. Biće mnogo teško, zato večeras budite ispred malih ekrana, ne budite previše kritični i verujte u najelitniji evropski fudbal u Beogradu. Za one koji ne navijaju za Zvezdu, ne zaboravite, jaka Zvezda znači i jak Partizan i obrnuto. Što je jači pritisak Zvezde, jači je i pritisak da se nešto promeni u Partizanu.

A tip? Dvojka naravno, kvota je odlična, pa nećemo valjda na “bugare” igrati. Ajmo Hugo, ajmo Katai! Večeras ili nikad.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *