PametnoKladjenje
Analize
Liga Šampiona – Dabl

Početak. Posle odmora i letnje pauze na većini terena, dosta nacionalnih takmičenja je već počelo, pa se polako i mi vraćamo. Čisto da odmah otklonimo nedoumice, pošto je dosta vas pisalo. Svi koji su uplaćivali pretplatu u poslednjih mesec dana –…

Početak. Posle odmora i letnje pauze na većini terena, dosta nacionalnih takmičenja je već počelo, pa se polako i mi vraćamo. Čisto da odmah otklonimo nedoumice, pošto je dosta vas pisalo. Svi koji su uplaćivali pretplatu u poslednjih mesec dana – NISU UKLJUČENI iz prostog razloga da ne bi gubili mesec dana. Svi će biti uključeni, kao što će svima koji su platili 2-3 meseca i slično biti pridodat još jedan mesec. Ako nekoga propustimo, neka se javi na našoj grupi, u porukama, unapred se izvinjavamo, ali ima stvarno dosta ljudi pa je moguće da će doći do greške.

Na samom početku, dosta timova je promenilo sastave, pa ćemo i to uzeti u obzir. Da krenemo u analize:

BATE v Dundalk

Iako beloruski fudbal nije među jačima u Evropi, očekujemo prolaz BATE-a. Zašto? Pa, pre svega, oni su redovni učesnici LŠ tokom godina, irski fudbal je mnogo slabiji od njihovog, tim im je prilično korektan, dok irci prosto nisu imali predstavnike u LŠ. Ako izuzmemo Šamrok koga se svi sećamo, a naročito navijači Partizana (eto, nije samo sada ovoliko loše, bilo je i gore – prim.aut.) svega par timova sa malenog ostrva na severu Evrope je tokom godina uopšte igralo par mečeva u kvalifikacijama.

Bohemians 4 puta  12 3 2 7 9 16 -7
St Patrick’s Athletic 2 puta  4 0 1 3 0 12 -12
Derry City 2 puta 4 0 1 3 0 5 -5
Sligo Rovers 1 put  2 0 0 2 0 3 -3
Cork City 2 puta  8 2 1 5 7 12 -5
Shamrock Rovers 2 puta 6 1 2 3 2 5 -3
Drogheda United 1 put  4 2 1 1 6 5 +1
Shelbourne 5 times 18 4 8 6 20 24 -4
Ukupno: 19 puta 58 12 16 30 44 82 -38

Kao što vidimo, Bohemians je odigrao najviše, čak 12 mečeva iz 4 ulaska, dok je Kork i Šamrok vezao par ulazaka i par utakmica u kvalifikacijama. Šelburn odavno nije učestvovao, pa nije ni relevantan.

Sa druge strane, BATE, poslednje četiri sezone redovan učesnik u Evropi:

2014/15: Grupna faza
2013/14: Druga runda kvalifikacija

2012/13: UEFA Europa League round of 32 (ulazak iz LŠ)
2011/12: group stage
2010/11: UEFA Europa League round of 32 (ulazak iz LŠ)

Nije BATE preterano opasan tim, ali sada su doveli (vratili) i Aleksandra Hleba iz Ganclerbrigija, a ima tu i još par dobrih igrača, Mirko Ivanić koji vuče ceo tim, kao i Staševič i Gordejčuk. Generalno, sve osim pobede BATE sa “par komada” je iznenađenje. Najbolja opklada bi bila, BATE dobija i daje najmanje dva gola.

 

AJAX v PAOK

Na prvi pogled se čini…”očerupaće” ih Ajax. Opet, trebalo bi imati u vidu par stvari. Ajaks je očajno odradio pripreme, nisu se još uvek navikli na novog trenera, a večeras im fale i dva najbolja igrača! Milik, najbolji igrač i strelac prošle sezone neće igrati večeras, kao ni Bazoer. Da stvar bude gora, suspendovan je i Gudelj.

Sa druge strane, PAOK je doveo čak 14 novih igrača, a ovde dolaze – da se čuvaju. Igraće tipično grčki, sa desetoricom u odbrani i Ajaksu neće biti nimalo lako da probije bedem, naročito bez Milika. Opet, Ajaks je mnogo bolji tim, a PAOK će se braniti istim intenzitetom čak iako prime gol. Ovde generalno ne bi trebalo očekivati previše golova.

 

Šahtjor v Jang Bojs

Svi znamo šta je Šahtjor u LŠ. Redovan učesnik. Svake godine su prijatno iznenađenje, ruše velikane, igraju napadački, a u grupnoj fazi se ne igraju živcima. Ovo je verovatno najsigurnija utakmica danas. Kec kao vrata, sa par komada u mreži Bojsa. Šahtjor vredi 120 miliona, dok Jang Bojs vredi svega 38.

Pored toga, Šahtjor svake sezone igra odlično u najelitnijem takmičenju, a danas će Eduardo, Marlos, Taison, Bernar, Fred imati prilike da se pokažu i demonstriraju malo brazilske magije. U odbrani, imaju najboljeg ukrajinskog centralnog beka – Rakitskija, a na golu Pjatova.

Da ne dužimo mnogo, iz ovog meča samo jedan tim može da izađe kao pobednik, a to nije Jang Bojs.

Zaključak bi bio da BATE i Šahtjor ne bi smeli da omanu večeras, kao ni pobeda Šahtjora sa Hendikepom.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *