PametnoKladjenje
Flash vesti
Klop za slavu Liverpula: Liverpul vs Sevilja

12:00 Klop za slavu Liverpula: Liverpul vs Sevilja Klop za slavu Liverpula: Liverpul vs Sevilja – Dugo su navijači crvenih sa Enfilda čekali trenutak slave. Još od nestvarnog osvajanja Lige Šampiona protiv Milana, nisu imali mnogo čemu da se raduju.…

12:00 Klop za slavu Liverpula: Liverpul vs Sevilja

Klop za slavu Liverpula: Liverpul vs Sevilja – Dugo su navijači crvenih sa Enfilda čekali trenutak slave. Još od nestvarnog osvajanja Lige Šampiona protiv Milana, nisu imali mnogo čemu da se raduju. Novac se trošio, pojačanja loša, a četvrto mesto i dalje san. Moramo da se složimo sa konstatacijom da je tu ipak bilo i do trenera, smenjivali su se razni, sve dok nije došao Jirgen Klop. Liverpul sada doživljava renesansu, barem što se igre tiče, to više nije onaj dosadan, bezidejni tim koji je prosto muka gledati kako se muči sa loptom. Kutinjo je izrastao u vrsnog igrača, a večeras će svi morati da budu na vrhuncu zadatka.

Definitivno najharizmatičniji trener danas, probudio je uspavani Liverpul i jedva čekamo sledeću sezonu, kada će on biti na klupi od samog početka. Imaće dovoljno novca, to je sigurno, a da bi sledeća sezona bila baš takva kakvu svi žele, večeras mora da se pobedi. Liga Šampiona je na dohvat ruke, iako nisu uspeli da se kvalifikuju pozicijom kroz Premijer Ligu, večeras imaju priliku da to isprave. Svi znamo da LŠ donosi mnogo novca, slave, navijača…

Sevilja je daleko od nepremostive prepreke za Liverpul. Španski klub je odigrao dobru sezonu, završili na sedmom mestu i vezali tri poraza na kraju prvenstva. Sa Liverpulom se nisu sastajali, ali to nije ni mnogo bitno jer su večeras karte podeljene potpuno drugačije i nemaju veze sa tradicijom.

Što se sastava tiče, Liverpul večeras neće moći da računa na suspendovanog Sakoa, koji je i dalje pod istragom za doping. Otkrovenje Jirgena Klopa, Origi, koji je odigrao fenomenalno u stilu Aubamejanga, na 16 utakmica je postigao 5 golova i svojom brzinom i agilnošću teroriše protivnike, večeras je neizvestan. A to su čak i dobre vesti jer se u prvom trenutku mislilo da dečko neće igrati do zime. Da li će Divok zaigrati i večeras, zavisi samo od lekarskog tima i od Jirgena Klopa. Ostali izostanci za Liverpul nisu neko iznenađenje jer Vard, Rositer i Gomez zajedno nisu spojili ni 10 utakmica, pa teško da će večeras nedostajati timu.

Sa druge strane, Sevilja će večeras biti bez Rejesa, Kron-Delija i Tremulinasa koji su ključni igrači španskog tima. Svako od njih je ove sezone odigrao po 30-ak utakmica za Sevilju i njihovo odsustvo će biti teško nadoknadivo. Pored njih, neće moći da igra ni Andreoli, a Kron-Deli je definitivno najveći hendikep, veći čak i od Rejesa.

Da li je Liverpul večeras favorit? Sigurno. Sve ide u njihovu korist. Motivacija, forma, sastav, pa i sam kvalitet. Iskreno verujemo da Sevilja večeras neće moći da parira Liverpulu, pre svega Liverpul je bolji i agresivniji, Staridž je gladan golova, uvek besan, brz i nezaustavljiv. Prosto, opasan je svih 90. minuta i kao da mu je agresivnost sve veća i veća kako utakmica odmiče. Atmosfera je odlična u Liverpulu, Klop na Lovrenova uklizavanja reaguje kao da je postigao gol, Emre Čan, Lalana, Milner i Kutinjo odlično drže sredinu iz utakmice u utakmicu, a Firmino i Staridž uz pomoć Origija samo rešetaju protivnike. Milner je dugo bio osporavan, praktično izbačen iz Sitija, a sada proživljava najbolju sezonu u karijeri.

Da zaključimo, ovo je fudbal i sve je moguće. Ali definitivno su šanse najmanje da će Sevilja dobiti ovaj meč. Kvota na Liverpul je odlična i vredna rizika, čak 2,30, a nije loša ni kvota to da Liverpul osvaja Kup (posle produžetaka i penala, ako ih bude), oko 1,70.

Related Posts

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *