PametnoKladjenje
Optimus
Kao po običaju OPTIMUS napada ENGLESKU LIGU!

Kao po običaju OPTIMUS napada Englesku ligu!

Danas počinjemo sa engleskim prvenstvom. Definitivno se slažem sa kolegama iz PK u vezi Burtona.

A sad da krenemo. Naravno počećemo sa Premier ligom.

Za danas mi kao najsigurniji par deluje West Ham koji igra ptoiv Crystal Palace-a.

West Ham v Crystal Palace

Povrede i suspenzije:

West Ham: Carl Jenkinson (20/2 d), James Collins (18/0 d), Sam Byram (4/0 d)

Crystal Palace: Yohan Cabaye (27/5 m, prvi strelac), Emmanuel Adebayor (7/1 f), Mile Jedinak (19/0 m)(all doubtful), Connor Wickham (15/5 f, prvi strelac), Marouane Chamakh (10/0 f), James McArthur (24/2 m), Kwesi Appiah (0/0 f)

West Ham definitivno ima ambicije da se nadje u nekom od Evropskih takmičenja, bilo da je Liga Evrope u pitanju, sa čime se svakako ne bi zadovoljili, dok im ni LIga Šampiona nije daleko. Danas igraju protiv ekipe koja se bori za opstanak i koja je u jako lošoj formi.

Trenutna forma je definitivno na strani domaćina, koji kad igra kod kuće ima skor 4-1-0 uz gol razliku od 8:2, dok gosti na strani igraju 0-2-3 uz gol razliku 5:11.

Jedino što malo zabrinjavaju njihovi međusobni susreti gde je na poslednjih pet susreta uvek dobijao gost.

h2h

Bez mnogo polemisanja West Ham je definitivno mnogo bliži pobedi na ovom meču i uz kvotu 1,90 je svakako vredan rizika.  

Selimo se do Engleske Lige jedan, gde imamo par interesantnih utakmica.

Gillingham v Coventry City

Povrede i suspenzije:

Gillingham: Bradley Dack (33/13 f, Prvi strelac), John Egan (30/4 d), Doug Loft (24/4 m)

Coventry City: Marc-Antoine Fortune (22/3 f, pod znakom pitanja), Darius Henderson (5/0 f), Andy Rose (7/0 m), James Maddison (20/3 m), Lee Burge (9/0 g), Reda Johnson (12/2 d), Chris Stokes (36/2 d), Baily Cargill (5/1 d), Jordan Willis (4/0 d), Jack Finch (0/0 m), Ivor Lawton (0/0 m)

Ovde se nekoliko stvari poklapa da bi domaćin trebalo dapobedi. Kao prvo bodovi su im potrebniji, kako bi obezbedili mirnu završnicu prvenstva, dok gosti su bezbrižni na sredini i bez nekih ambicija. Takođe ako pogledamo međusobne surete deluje kao da igraju 3 za 3 i da je sad na redu da pobedi Gillingham. Slika govori 1000 reči.

h2h

 

Tako da ću ja mislim da je je ovde pobeda na domaćina jako blizu, ali da ne verujem da će biti lagan meč. Kvota na domaćina je dosta dobra, da ne kažem odlična 2,30. Ko želi može da se pokrije i sa Vinerom 1 za svaki slučaj, što je i moj predlog.

Rochdale v Doncaster Rovers

Povrede i suspenzije:

Rochdale: Scott Tanser (7/0 d, pod znakom pitanja), Ian Henderson (36/13 f, najbolji strelac, suspendovan), Calvin Andrew (27/4 f), Reuben Noble-Lazarus (10/1 f), Matty Lund (25/0 m)

Doncaster Rovers: Conor Grant (19/2 m), Lynden Gooch (10/0 m)(obojica pod znakom pitanja), Dany N’Guessan (8/0 m), Paul Keegan (15/1 m)

Rochdale juri Play Off i fali mu samo 5 bodova, dok gosti se bore za opstanak ali sudeći po njihovoj formi mislim da su se i oni sami oprostili od toga, pogotovo kad igraju van svog terena.

Trenutna forma je definitivno na strani domaćina, a kako i ne bi bila kad Doncaster ima pet poraza za redom.

forma

Tako da je i ovde po meni domaćin bliži pobedi i ukoliko ne budu nešto nameštali ovo bi trebala da bude lagana pobeda za kvotu od 1,80.

Burton Albion v Bury FC

Za Burton se slažem sa kolegama, kao što sam već gore napisao, tako da ću ovde samo dodati povrede i suspenzije.

Burton Albion: Kelvin Maynard (0/0 d), George Taft (0/0 d), Timmy Thiele (22/1 f)

Bury FC: Danny Mayor (37/4 m, pod znakom pitanja), Andrew Tutte (21/4 m), Rob Lainton (10/0 2nd golman), Leon Clarke (29/14 f, prvi strelac), George Miller (1/0 f), Tom Pope (31/5 f, drugi strelac), Jacob Mellis (21/0 m), Nathan Cameron (28/3 d)

Kvota na pobedu domaćina je odličnih 1,70 s obzirom na kadrovske probleme gostiju.

Bradford City v Scunthorpe Utd

Povrede i suspenzije:

Bradford City: Rory McArdle (32/3 d)

Scunthorpe Utd: Stephen Dawson (17/0 m), Jim O’Brien (2/0 m), Sean McAllister (11/0 m)(svi pod znakom pitanja), Scott Wiseman (24/0 d)

Još jedan meč gde je domaćin u prednosti. Ali će biti izuzetno težak meč pošto su i gosti u odličnoj formi. Veći pritisak na ovom meču ima Bradford pošto se oni bore da zadrže poziciju koja ih vodi u Play Off, dok su gosti bez neke velike šanse da se domognu tog mesta. Ali svakako ovde treba biti oprezan samo zbog forme gostiju, koji na poslednjih 10 utakmica su doživeli samo jedan poraz.

Bradford kod kuće igra odlično i na poslednjih pet mečeva je zabeležio skor od 4-0-1, ali mislim da se ovde treba prvo pokriti sa jednim vinerom 1, pošto nije isključeno da gosti odigraju i sedmu nerešenu na 11 utakmica. Čista pobeda 2,20, dok Viner 1 plaća solidnih 1,60.

A sad sledi jedna utakmica iz Engleske Lige 2

Accrington Stanley v Cambridge Utd

Povrede i suspenzije:

Accrington Stanley: Adam Buxton (23/1 d), Matt Crooks (32/6 m)(obojica pod znakom pitanja), Joe Wright (20/0 d)

Cambridge Utd: Shane O’Neill (2/0 d, pod znakom pitanja), Ryan Donaldson (28/2 m), Greg Taylor (16/0 d), Barry Corr (22/12 f, prvi strelac), Conor Newton (22/0 m)

Accrington ima odličnu priliku da ode u viši rang i verujem da su im i ambicije takve. Danas igraju protiv ekipe koja je na sredini tabele i relano teško da mogu da se dokopaju Play Off-a. Dok domaćin može da obezbedi i direktan plasman u viši rang pošto mu za to nedostaje samo 1 bod.

Accrington je u odličnoj formi, i verujem da će nastaviti svoj pobedonosni niz i još više učvrstiti svoju poziciji i da će na kraju prvenstva slaviti odlazak u viši rang, što su i svojim pruženim partijama i zaslužili.

forma

Pobeda na domaćina je dosta izvesna na ovom meču i plaća dosta korektnih 1,85. Što je ujedno i moj predlog.

 

I za kraj ću predložiti jedan dabl koji mi deluje dosta izvesno:

Bristol Rovers v Crawley Town – pobeda domaćina 1,50

 

Eastleigh v Guiseley – pobeda domaćina 1,55

Ukupna kvota: 2,32

Related Posts