Sampdoria – Bologna 1, 2.0

Ono zašto sam se odlučio na ovaj tip je forma jedne i druge momčadi. Sampdoria ovu utakmicu dočekuje nakon dvije velike pobjede nad Milanom 1:0 i Romom 3:2 (preokret u 3 minute od 1:2). S druge strane Bologna u ovu utakmicu ulazi nakon katastrofalnog poraza 7:1 na domaćem terenu od Napolia i poraza 1:0 također na domaćem terenu od Milana sa 2 igrača više. a taman se nakon produžetaka u kupu kod Intera i pobjede nad Torinom mislilo da će sve krenuti na bolje.

Sampdoria se bezbrižno nalazi na 10. mjestu. Europska natjecanja su im predaleko (12 bodova) a ispasti ne mogu jer Palermo ima 14. na svojem terenu su skupili 21 bod u 11 utakmica uz gol razliku 15:10. Padali su na njihovom terenu Roma, Torino, Inter, Genoa, Atalanta.

Momčad Sampdorie dana: Vratari: Krapikas, Puggioni, Viviano. Braniči: Bereszynski, Dodô, Pavlovic, Regini, Silvestre, Skriniar, Tomic. Veznjaci: Alvarez (3 asistencije), Barreto (2 gola), Cigarini, Djuricic, Fernandes (3 gola), Linetty, Palombo, Praet (1 gol, 1 asistencija), Tessiore, Torreira. Napadači: Budimir, Muriel (8 golova, 3 asistencije), Quagliarella (4 gola, 2 asistencije), Schick (5 golova, 1 asistencija)

Kao što je vidljivo, danas su na raspolaganju igrači koji su zabili 23 od Sampdorijinih 26 golova. Za ovaj dvoboj nedostaju im Amuzie i Sala a moguće da paragvajac Barreto također neće zaigrati.

Bologna je 12. gost lige i u 11 utakmica je zabila 10 golova. Zabrinjavajuće je da u zadnjih 20 utakmica vani imaju samo 2 pobjede i to protiv pomalo otpisanih Crotonea i Pescare. kao što sam naveo, u ovaj susret ulaze u izrazito lošem raspoloženju nakon što sa 2 igrača više nisu uspjeli pobijediti Milana na domaćem terenu kao i veliki poraz 7:1 od Napolia kolo prije također na domaćem terenu.

grači koji konkuriraju za sastav: Goalkeepers: Da Costa, Ravaglia (34), Sarr. Defenders: Gastaldello, Krafth, Maietta, Masina (1 gol), Mbaye, Oikonomou, Torosidis (1 gol) Midfielders: Donsah, Dzemaili (5 golova, 1 asistencija), Nagy, Pulgar (1 gol), Rizzo, Taider (1 gol), Viviani (1 gol, 2 asistencije) Forwards: Destro (5 golova), Di Francesco (1 gol), Krejci, Petkovic, Sadiq, Verdi (4 gola, 1 asistencija) Nedostaju: Helander (1 gol). Krejci (1 gol, 6 asistencija), Mirante i Okwonkwo.

Kao što vidimo, izostanci su protiv Bologne, forma protiv Bologne, raspoloženje u momčadi. Sve ide u korist domaćina.