PametnoKladjenje
Analize
FA Finale – Kristal Palas v Mančester Utd

Mančesteru nije bilo lako ove sezone. Nikako. Od kada je došao Fan Gal, uglavnom su se dešavale katastrofe, navijači definitivno imaju strah od uspeha. Bilo je mnogo bolnih utakmica ove sezone, blamiranja, zato Fan Gal sa punim pravom odlazi posle…

Mančesteru nije bilo lako ove sezone. Nikako. Od kada je došao Fan Gal, uglavnom su se dešavale katastrofe, navijači definitivno imaju strah od uspeha. Bilo je mnogo bolnih utakmica ove sezone, blamiranja, zato Fan Gal sa punim pravom odlazi posle ove utakmice. Da, to je sigurno. Direktori kluba su rekli da ishod ove utakmice ne utiče na njihovu odluku, problem oko Murinjovog kondicionog trenera je rešen i Žoze će najverovatnije sutra potpisati ugovor sa Junajtedom.

Nisu uspeli da se kvalifikuju ni za Ligu Šampiona. Sad, to ne mora da bude loša stvar. Junajtedu novac i nije preveliki problem, ali uspeh definitivno jeste. Engleska liga je jako teška i užasno je teško biti šampion ako igraš i LŠ. Svi to znaju, pa i Murinjo i navijači. Svi oni bi više voleli titulu Premijera nego Finale LŠ. Zato, to što ove sezone nisu bili četvrti i nije toliko loša stvar jer će sledeće sezone sigurno napadati titulu. Novca ima pregršt, stiže Murinjo, a leto i prelazni rok će sigurno biti ozbiljno shvaćeno u Mančesteru.

Danas igraju finale FA Kupa, kup koji englezi mnogo više vole i cene od Liga Kupa.

Kao što smo već pisali u vestima, Kristal Palas ima malo kadrovskih problema kada je ova utakmica u pitanju, mada ništa strašno.

Izostanci:

Kristal Palas: Joe Ledley (19/1 m), Marouane Chamakh (10/0 f), Brede Hangeland (7/0 d), Kwesi Appiah (0/0 f)

Mančester Junajted: Adnan Januzaj (3/0 m, neizvestan), Timothy Fosu-Mensah (8/0 m), Bastian Schweinsteiger (18/1 m), Will Keane (1/0 f), Luke Shaw (5/0 d).

Mančester je kompletan posle dugo vremena, a namerno je izostavljen jedino Depaj. Da li je u pitanju svađa sa Fan Galom ili ne, još uvek ne znamo, ali je sigurno da je Memfis besan, a da Fan Gal želi da ode iz kluba jer ga sada i igrači ne vole. Dosta njih u timu se priklonilo Valdesu zbog maltretiranja (Fan Gal nije hteo da ga pusti da ode), a sada i Depaju.

Ipak, ova utakmica se ne igra zbog Fan Gala. Koliko god da ga ne vole, igra se na Vembliju, igra se zbog navijača, kluba, trofeja i basnaslovne plate zbog koje si dužan malo uspeha klubu. Večeras će Marsial, Runi, Mata, Valensija, Jang, Lindgard, Rašford i ostali igrati pre svega za navijače i za sebe. Laknulo im je, Fan Gal sutra svakako ide, tako da večeras mogu da se opuste.

Kvota na Junajted nas je iznenadila, iskreno. Čak 1,80. Iako Junajted nije bio najsjajnija zvezda u Premijer sazvežđu ove sezone, ne verujemo da će im ovaj trofej umaći. Po nama, ipak je vredno igrati, a vrlo je moguće da će i rezultat biti sa hendikepom jer je Junajted ipak mnogo bolji tim. Ako se Kristal otvori, naročito rano, brzonogi Marsial će imati prostora koliko želi, pa će verovatno biti strelac i večeras. Igrajte na Junajted, definitivno je vredno rizika.

 

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *