PametnoKladjenje
Analize
EURO2016 Pregled 14/6 – Austrija v Mađarska

Danas će koplja ukrstiti stari znanci, nekada davno jedna država, sada dve. Mnogo vremena je prošlo, nekada davno Mađari su imali ozbiljnu ekipu, predvođenu Puškašem, kada su Ferenc i ekipa prosto mleli protivnike. Ali, 1953. i 1954. godina su bile…

Danas će koplja ukrstiti stari znanci, nekada davno jedna država, sada dve. Mnogo vremena je prošlo, nekada davno Mađari su imali ozbiljnu ekipu, predvođenu Puškašem, kada su Ferenc i ekipa prosto mleli protivnike. Ali, 1953. i 1954. godina su bile davno, medalje sa Evropskog i Svetskog takmičenja izbledele su i slava je prošla. Ko sada igra u Mađarskoj reprezentaciji? Pa večina igrača nisu ni prosečni. Ne želimo da vređamo, ali za neke ekipe možemo reći da su dobre, neke da su prosečne, a neku su jednostavno loše. Da li znate za nekog igrača koji igra za komšije? Mi znamo, znamo za Gabora Kiralija, ali čovek sada ima 40 godina, ali boljeg golmana i nemaju. Džudžak je možda i najpoznatiji igrač, nekada je imao primetnu karijeru u Nemačkoj, ali sada ima trideset godina i igra u Bursi. Salaj je bio nada, ali je na kraju završio u Hanoveru, a on je možda i najbolji igrač ove ekipe. Naravno, sigruno ste čuli za Zoltana Geru, ali je i on već u poznim godinama, ima ih 37. I to je manje više to. Pa kako su se oni kvalifikovali, a mi nismo? Pa, grupa im je bila stvarno lagana. Bili su u grupi sa Severnom Irskom, Rumunijom, Grčkom, Finskom i Farskim Ostrvima. Pošto su Grci i Farani bili realno katastrofalni, uzevši samo 6 bodova, ostalo im je samo da se bore sa Finskom za to treće mesto i baraž. U tome su i uspeli jer realno, Finska je daleko od fudbalske sile. Ono što iznenađuje to je njihov prolaz kroz baraž protiv Norveške. Iako ni Norvežani nemaju neku opasnu generaciju, ipak dvostruka pobeda Mađara je veliko iznenađenje.

A Austrija? Pa, Austrija nije bila treća. Austrija se prošetala kroz grupu, zaršila prva sa čak 28 bodova na kontu!!! U grupi su imali skor od 9-1-0, i to u grupi sa Rusijom, Švedskom, Crnom Gorom, Lihtenštajnom i Moldavijom.

To nije bilo slučajno, Austrija ima odličnu generaciju, predvođenu Fuksom iz Lestera, Arnautovićem iz Stouka, Junuzovićem iz Bremena, Prodlom iz Votforda, Šofom iz Šalkea, Dragovićem iz Menhengladbaha, fantastičnim Alabom iz Bajerna, Harnikom iz Štutgarta i naravno Jankom iz Bazela. Realno, sve sem lepe pobede Austrije ovde je iznenađenje.

sir-there-will-be-an-austria-hungary-match-in-euro-2016-against-whom

Još uvek nije bilo nekog šokantnog iznenađenja na prvenstvu, mada je dva puta bilo jako blizu, provukli su se Francuzi prve večeri, provukli su se i Španci juče. Velika je verovatnoća da će se Janko ili Arnautović naći na listi strelaca, a možda čak i obojica. Oni će biti konstantna pretnja po gol Mađarske. Janko rešeta protivnike, visok je 196 cm i do sada je na 54 utakmice postigao 25 golova.

 

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *