PametnoKladjenje
Analize
EURO 2016 – Analize 17/6

Za sada previše prilično sporih i dosadnih utakmica na EURU. Verovatno zato jer ima previše slabih timova koji generalno i ne žele da igraju fudbal, već samo da što duže ostanu u takmičenju. Novo pravilo po kome se dalje plasiraju…

Za sada previše prilično sporih i dosadnih utakmica na EURU. Verovatno zato jer ima previše slabih timova koji generalno i ne žele da igraju fudbal, već samo da što duže ostanu u takmičenju. Novo pravilo po kome se dalje plasiraju i trećeplasirani sigurno je situaciju učinilo još težom, pa se iole slabiji timovi zadovoljavaju nerešenim ishodima.

Juče smo videli i prvu utakmicu koja se završila rezultatom 0-0 i tek četvrtu koja je “otišla” u 3+. Ukrajina je pokazala da ipak nije dorasla izazovu, a Poljaci su pružili odličan otpor Nemcima koji definitivno nisu ubedljivi kao prošlih godina.

Danas nas čeka tri utakmice i sve govori da će biti dosta zanimljive. Druga runda je počela, mesta za “parkiranje autobusa” ima sve manje i manje.

Italijani dočekuju Švedsku i tu jednostavno ne očekujemo previše golova. Iako su italijani odigrali maestralno protiv Belgije, a to je verovatno bila i najbolja utakmica do sada. Ali, Italija je takav tim, kao autsajderi igraju mnogo, mnogo bolje nego kada su oni favoriti. Kada su oni favoriti, utakmice su dosta teške i spore, sa malo golova, jer se onda drugi tim brani protiv njih, a njihvo glavno oružje je ipak odbrana i brza tranzicija lopte napred, kao i ubitačna završnica. Italija sigurno neće igrati kao Španija večeras. Šveđani će ovde biti zadovoljni nerešenim ishodom, eventualno će probati da postignu gol iz slobodnog udarca ili kornera, jer imaju Ibru. Naše mišljenje je da je ovo utakmica koja neće preći tri gola, a da će na poluvremenu biti nerešen ishod.

Češka se sastaje sa Hrvatskom i Česi ne mogu da kalkulišu previše. Bod će verovatno biti malo za nastavak takmičenja, pa najzad očekujemo otvoreniju utakmicu. Hrvati su pokazali karakter i želju, a veliki motivacioni faktor za komšije je taj da se vratio i kapiten Srna posle sahrane svog oca. Ako se Česi otvore, Modrić, Mandžukić i Rakitić će imati mnogo više prostora, pa ne bi bilo čudno da se desi i prva goleada na ovom takmičenju. Kada kažemo goleada, mislimo na 3-4 gola, ne 7. Definitivno, po nama, ovo bi trebalo da bude najinteresantnija utakmica dana.

Španija se sastaje sa Turskom. Turci su na ovom takmičenju pokazali dosta toga, ali je najmanje imalo veze sa fudbalom. Ako Španija večeras bude iskoristila 50% šansi dobiće ih sa hendikepom. Tome se nadamo, a u to i verujemo. Šest bodova na kontu Španaca bi značilo da u sledeći krug idu rasterećeni i mogu da rotiraju tim. Ovo bi trebalo da je najsigurnija prognoza za danas, pobeda Španije sa hendikepom, Turci prosto nemaju ni tim ni kvalitet da se suprostave “Furiji”.

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *