Benevento – Latina 1, 1.75

U ovom dvoboju sve ukazuje na pobjedu domaćina. Benevento je na 4. mjestu i u zoni doigravanja za Serije A no 1. Verona i 2. Frosinone im bježe 5 odnosno 4 boda pa tako ovaj klub iz istoimenog gradića do kraja duge sezone uspije uhvatiti jedno od ta dva mjesta i direktan ulazak u 1. ligu.

Ono što karakterizira ovaj klub je čvrsta obrana. U 24 utakmice primili su samo 18 golova čime imaju drugu obranu lige (Pisa je primila nevjerojatnih 14 ali dala još nevjerovatnijih 10 pa je s najboljom obranom lige u zoni ispadanja). Što se zabijenih pogodaka tiče, dali su ih 33 pa im je gol razlika +15. Na domaćem terenu su izuzetno čvrsti pa su u 12 kola primili samo 2 pogotka. Dali su ih 18. U ovaj meč ulaze nakon odličnog boda u gostima kod lidera Verone prošlo kolo u gostima.

Domaći trener danas ima na raspolaganju sljedeće igrače:

Vratari: Cragno, Gori, Valzone

Braniči: Bagadur, Camporese, Gyamfi, Lopez, Lucioni (3 gola), Pruzi, Venuti

Vezni red: Buzzegoli (2 gola), Chibsah (4 gola), Del Pinto, Matera, Melare, Pajac (1 gol), Viola (3 gola)

Napadači : Briguola, Ceravolo (8 golova), Ciciretti (4 gola), Falco (4 gola).

Prema listi strijelaca nedostaje Cisse (3 gola), Rumunjska Puscas (2 gola) , Makedonac Jakimovski (1 gol). No osovina momčadi je za danas spremna.

Latina se nalazi na samom dnu ljestvice u izuzetno gustom rasporedu momčadi (od 14. Cesene do 21. Ternane 4 boda). Vani su u 12 kola skupili 9 bodova uz gol razliku 14:21.

Za današnji ogled, gostujući trener Vicenzo Vivarini računa na sljedeće igrače: Pinsoglio, Grandiozni, Bortolameotti, Bruscagin (po izjavama trenera bitan igrač koji je pod znakom upitnika), Corvia (4 gola), Coppolaro, De Giorgio, Dellafiore (1 gol), de Vitis (1 gol), Di Matteo , Insigne, Maciucca, Mariga, Negro, Nica, Regolanti (1 gol), Rocca, Rolando i Varga. Ozlijeđen je Pinto a pod suspenzijom Garcia Tena (1 gol) . Prema ligaškoj listi strijelaca nedostaju još Paponi (3 gola), Scaglia (4 gola), Boakye (3 gola) i Acosty (2 gola).

Unatoč tome što gostima gori pod nogama, sumnjam da danas mogu ugroziti izuzetno čvrstog domaćina.