PametnoKladjenje
Blog
DEADLINE DAY Ko hvata poslednji voz za Francusku?

Tabela trećeplasiranih Mađarska 8 mečeva 15 bodova Hrvatska (-1) 8 mečeva, 14 bodova Ukrajina 7 mečeva, 13 bodova Švedska 8 mečeva, 12 bodova

Pred poslednjih 90 minuta fudbala u grupama, plasman na završni turnir obezbedilo je 12 reprezentacija: Island, Češka, Belgija, Vels, Španija, Nemačka, Engleska, Švajcarska, Severna Irska, Austrija, Italija, Portugalija, i što se njih tiče poslednje kolo biće samo rekreativnog karaktera.

Ali, za veliki broj preostalih kvalifikacija, sledi pakao.

To posebno važi za okršaj Poljske i Republike Irske u grupi D, gde su Nemci sigurno prvi (dočekuju Gruziju), a ko će sa njima direktno na EP, a ko u doigravanje, saznaćemo posle varšavskog duela (nedelja, 20:45). Oba tima, poravnata na 18 bodova, imaju baraž “u džepu”, međutim sigurno je da će učiniti sve da kraćim putem dođu do Francuske.

Opcija da će biti najbolja trećeplasirana selekcija za Irsku otpada, jer ukoliko pobedi u Varšavi biće za tri boda iznad rivala i druga u grupi.

VAŽNO: Remi više odgovara Poljacima?!

Turska je pobedom u Čekoj praktično izgurala Holandiju iz trke za doigravanje, mada “lale” i dalje imaju teoretske šanse da se tamo nađu, ali za to im je potrebna pobeda nad Česima u poslednjoj rundi, i poraz Turaka od Islanda.

Izuzetno interesantno je i u grupi C i vrlo slično scenariju u gorepomenutoj grupi D. Španci su sigurni putnici na prvenstvo Evrope, a trenutno drugo mesto sa identičnim skorom (6-1-2) dele Slovačka i Ukrajina. Na prvi pogled deluje da su Slovaci bliži tome da ga zadrže, jer ih u poslednjoj rundi čeka slabašni Lihtenštajn, dok će Ukrajnci ugostiti Španiju.

Tabela trećeplasiranih

Mađarska 8 mečeva 15 bodova
Hrvatska (-1) 8 mečeva, 14 bodova
Ukrajina 7 mečeva, 13 bodova
Švedska 8 mečeva, 12 bodova
Republika Irska 7 mečeva, 12 bodova
Albanija 7 mečeva, 11 bodova
Slovenija 8 mečeva, 10 bodova
Turska 7 mečeva, 9 bodova
BiH 7 mečeva, 8 bodova

Ukoliko i posle ovih mečeva Ukrajina i Slovačka budu poravnate, o plasmanu će odlučivati međusobni dueli, a tu su Slovaci u prednosti.

Rumuni su zadržali drugo mesto sa bodom više od velikog rivala Mađarske. Obe reprezentacije u poslednjem kolu gostuju, Rumuni Farskim Ostrvima, a naše severne komšije očajnim Grcima.

VAŽNO: Mađari trenutno vode za mesto na EP kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Austrija je u grupi G daleko iznad ostalih konkurenata, pre svih Rusije i Švedske. Ovde bi trebalo da se dogodi čudo pa da ove dve selekcije na kraju zamene mesta, jer “zbornaja” dočekuje Crnu Goru od koje ne sme da izgubio, kako ih selekcija “tri krune” ne bi pretekla u slučaju pobede nad Moldavijom. Razlika između Rusa i Šveđana je dva boda.

U poslednjem kolu hrupe H, Azuri mogu da iskroje konačan poredak dve pozicije iza na kojima su Norveška i Hrvatska.

Skandinavci imaju dva boda više od “kockastih”, ali i gostovanje u Rimu, gde i sa bodom ostaju tu gde jesu. Eventualna pobeda Konteovog tima, uz pozitivan ishod za Hrvate na Malti, za posledicu će imati plasman “kockastih” u Francusku.

Konačno, u grupi u kojoj bi Srbija na kraju da bude poslednja, Danci su “ispucali” sve mečeve i imaju bod više od ekipe Đanija De Bjazija, koja gostuje Jermeniji gde “juri” pobedu koja bi je odvela u Francusku. Svaki drugi ishod šalje Skandinavce direktno na EP, a Albaniju u baraž.

Svi mečevi dana:

18:00 Armenia – Albania
18:00 Faroe Islands – Romania
18:00 Finland – Northern Ireland
18:00 Greece – Hungary
18:00 Serbia – Portugal
20:45 Germany – Georgia
20:45 Gibraltar – Scotland
20:45 Poland – Ireland

Related Posts