PametnoKladjenje
Flash vesti
Copa America 2016 – sve što bi trebalo znati!

Copa America 2016 zvanično počinje danas, za evropljane najveće takmičenje u Americi ikada počinje noćas, tj. 04.06.2016. Ono što je najbitnije i po čemu se razlikuje od dosadašnjih Copa America je sledeće: Ovo je jubilarni turnir, koji se održava tačno sto godina…

Copa America 2016 zvanično počinje danas, za evropljane najveće takmičenje u Americi ikada počinje noćas, tj. 04.06.2016.

Ono što je najbitnije i po čemu se razlikuje od dosadašnjih Copa America je sledeće:

Ovo je jubilarni turnir, koji se održava tačno sto godina posle prvog i neće učestvovati samo južnoamerički timovi, već i severnoamerički. Amerikanci su domaćini i verujemo da će napraviti pravu feštu.

Na sam proces takmičenja smo navikli, u svakoj grupi Copa America 2016 će se igrati po jedna međusobna utakmica, kao i u procesu eliminacije kasnije. U slučaju nerešenog rezultata, igraće se produžeci pa penali.

Moraćete da ostajete budni do kasno, jer se svi mečevi igraju noću, a prvi se igra noćas u 3:30 gde domaćin USA dočekuje Kolumbiju.

Grupe Copa America 2016:

Grupa A: USA, Colombia, Paraguay, Costa Rica

Grupa B: Brazil, Peru, Haiti, Ecuador

Grupa C: Uruguay, Mexico, Jamaica, Venezuela

Grupa D: Argentina, Chile, Bolivia, Panama

Igrači Premijer Lige koji će igrati na Copa America 2016:

Argentina: Sergio Romero, Marcos Rojo (Man United), Ramiro Funes Mori (Everton), Nicolas Otamendi, Sergio Aguero (Man City), Erik Lamela (Tottenham)

Brazil: Philippe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea)

Chile: Alexis Sanchez (Arsenal)

Colombia: David Ospina (Arsenal), Juan Cuadrado (Chelsea)

Costa Rica: Bryan Oviedo (Everton), Joel Campbell (Arsenal)

Ecuador: Antonio Valencia (Man United), Enner Valencia (West Ham), Juan Carlos Paredes (Watford), Jefferson Montero (Swansea)

Jamaica: Adrian Mariappa (Crystal Palace), Wes Morgan (Leicester)

USA: Geoff Cameron (Stoke), DeAndre Yedlin (Tottenham)

Uruguay: Abel Hernandez (Hull), Cristhian Stuani (Middlesbrough)

Venezuela: Salomon Rondon (West Brom)

Velika imena koja neće biti na Copa America 2016

Da li se ovaj turnir shvata ozbiljno, obzirom na to da su ga igrali prošle godine kada je Čile osvojio titulu? Pa, izgleda da se shvata više nego ozbiljno. SAD, Jamajka, Haiti, Panama i Kosta Rika će ga sigurno shvatiti ozbiljno jer ne dobijaju šansu da učestvuju previše često.

Čile je očigledno rešen da odbrani titulu, pa je na takmičenje povero najjači tim predvođen Aleksisom Sančezom i Vidalom.

Meksiko će imati ogromnu podršku sa tribina, gotovo kao da igraju u Meksiku. Kalifornija je blizu, a emigranata ima pregršt. Čičarito, Hektor Herera i Himenez će sigurno biti u ekipi.

Urugvaj će biti predvođen Suarezom i Kavanijem, a Argentina Mesijem, Di Marijom, Aguerom, Iguainom. Džejms Rodrigez će igrati za Kolumbiju, a oslabljeni Brazilci će ipak u sastavu imati Kutinja, Daglasa Koštu i Viliana.

A ko ne igra?

Nećemo gledati Nejmara, a pored njega neće igrati ni David Luiz i Tijago Silva. Falkao i Džekson Martinez iz Kolumbije su takođe izostali, a Farfan neće igrati za Peru zbog povrede.

Sve u svemu, nema previše izostanaka i čeka nas jako lep fudbalski mesec!

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *