PametnoKladjenje
Prognoze
CHL: PSG – Chelsea

Oporavljeni "parižani" dočekuju ranjeni Čelzi kojem je LŠ jedina nada.

Najzad! Počinje Liga Šampiona i jedva čekamo da gledamo najbolje fudbalere na svetu u borbi za najveći trofej od svih.

Ono što bi prvo trebalo napomenuti to je da prva kola kvalifikacija obično ne donose previše golova u LŠ. Izuzetaka naravno bude, ali timovi uglavnom igraju previše oprezno. Da vidimo kakvo je stanje sa povredama i suspenzijama:

PSŽ je svoje probleme preboleo tokom vikenda, što smo i rekli, zato su i odigrali loše. Međutim, sada se skoro svi vraćaju i nedostaju samo:

Ongenda (2/1 F), Douchez (0/0 M), Aurier (19/2 D), Lavezzi (16/2 F)

Sa druge strane, Čelzi u ogromnim problemima, u odbrani pre svega:

Neće igrati ove sezone standardni Zuma i Teri, što je ogroman hendikep, a neće igrati ni Nemanja Matić. Falkao neće igrati ali to nije hendikep jer on i nije igrao cele sezone, dok Pato nije registrovan za LŠ.

Ako ne igra Matić, znači da će igrati Obi Mikel, koji je sve ali ne dobar igrač, barem po nama. Realno, nije nam jasno  kako je taj čovek 10 godina u Čelziju. Azar može da igra ali je totalno van forme i u nemilosti saigrača i navijača.

Uzevši sve u obzir, realno je da PSŽ ovo dobije. Prosto je realno, Čelzi ove sezone nije pokazao ama baš ništa zbog čega bi mislili da ima šanse u ovom meču. Naravno, uvek je tu neka kontra i čista sreća, a trebaće im je baš mnogo protiv Ibrahimovića, Kavanija i kompanije.

Čelziju je samo ovo takmičenje ostalo i verovatno će sve snage prebaciti u njega. Kvota na PSŽ naravno rapidno pada, toliko da već gubi “vrednost” za igranje, a kako i ne bi kada je situacija takva. Realno je da će PSŽ večeras postići barem gol ili dva jer Čelziju fali pola odbrane.

Tag

Related Posts