PametnoKladjenje
Prognoze
CHL: Benfica – Zenit

Benfika dočekuje Zenit posle derbija sa Portom, da li će večeras proći bolje?

Benfika je trenutno prva u svom domaćem takmičenju ali po svoj prilici to neće biti dugo, jer ih je Porto oprašio sada kao gost i trenutno ima samo 3 boda razlike među njima, dok je Sporting prvi. Bila je bolja Benfika za nijansu u derbiju, ali je Porto ipak iskusniji.

Večeras dočekuju Zenit i oba tima nemaju nekih prevelikih kadrovskih problema:

Benfika ne može da računa na: Lopeza (14/1 D) Fejsu (11/0 M), Luzaa (9/0 D) i Santosa (1/0 F)

Hulk i drugari nisu odigrali zvaničnu utakmicu od decembra, Hulk čak i malo duže, njegova povreda je možda i najviše uticala na to da Zenit trenutno nije prvi u Ruskom šampionatu, mada im realno do drugog mesta fali 4 poena, a do prvog 7, što teško da je nedostižno, naročito sa Hulkom. Što se tiče Zenita u LŠ, oni su se opasno prošetali grupom, bili prvi, a prašinu su gutali Valensija i Lion. Gent je tu nekako najviše profitirao i naneo jedini poraz Zenitu u grupi. Bilo je priča čak da je Zenit namerno “podigao ručnu” u toj utakmici da bi Gent prošao dalje jer su oni svakako prvi, a ne trebaju im Lion i Valensija u daljem takmičenju.
Zenit bez: Malafeev (0/0 G, Fayzulin (5/0 M), Ryazantsev (11/0 M), Smolnikov (15/3 d, neizvestan)

Kako bilo, koliko vidimo, na kladionicama Benfika veliki favorit, što je možda malo i nerealno. Lepo igraju, ali videli smo da je Zenit sve ali ne naivna ekipa. Hulk može da postigne gol iz gotovo svake pozicije (i daljine) čak i kada ne igraju lepo. Mada je ove sezone dosta i asistirao. Pre svega, savetujemo vam da se ne zalećete na Benfiku, po nama oni nisu toliki favoriti koliko kvota govori. Umorni su od vikenda sa Portom, Zenit je svež, kompletan…a kvota 1,95 na Benfiku je stvarno nerealna, barem nama, u tom slučaju bi pre odigrali Asian ili dvojku na Zenit za 4,50.

Što se golova tiče, utakmice Zenita nisu posebno efikasne pa ne bi trebalo ni ova da bude izuzetak.

Tag

Related Posts