PametnoKladjenje
Prognoze
Chelsea vs Arsenal

Londonski specijalitet za gladne navijače

Jako teška utakmica za prognozu. Najneprijatnije iznenađenje ove sezone, Čelzi koji je uspeo da dobije samo jednu utakmicu i koji je 17-ti na tabeli dočekuje Arsenal koji ove sezone igra dosta tvrđe nego obično.

Blamaža Čelzija sa Kristal Palasom prošlog vikenda malo je ublažena pobedom protiv Makabija u Ligi Šampiona tokom nedelje, ali svi znaju da Makabi i Arsenal baš i nisu za poređenje.

Čelzi ima kadrovskih problema, danas sigurno neće igrati Pedro i Vilian, bar je tako rekao Žoze Murinjo, iako nisu teže povređeni, dok je Falkao i dalje pod znakom pitanja. Sve to treba uzeti sa rezervom jer Murinjo je jedan od onih trenera koji vole svašta da pričaju medijima, naročito pred utakmicu. U startnu postavu bi trebalo da se vrate Teri, Ivanovic i Dijego Košta.

Što se Arsenala tiče, malo je reći da su se obrukali na Maksimiru porazom od Dinama, iako su od poslednjih 10 mečeva izgubili samo 1 pre tog poraza. Što je još smešnije, na poslednjih 10 utakmica u gostima Arsenal je neporažen, a 9 od tih 10 su pobedili. I onda otišli na Maksimir…to je fudbal.

Mertezaker, Čeh, Kokelin i Teo Volkot su spremni za ovu utakmicu i dobili su zeleno svetlo, što od Vengera, što od terapeuta.

Arsenal je pobedio Čelzi u Komjuniti Šildu ove sezone i to je prekinulo negativan niz Arsena Vengera protiv Murinja, koga može da teši podatak da je Čelzi dobio poslednjih 5 od 6 utakmica protiv Arsenala kod kuće.

Ova utakmica je izuzezetno teška za prognozu, ali pošto će biti prava poslastica za gledanje, što zbog menadžera, što zbog navijača i igrača, prosto smo morali da je uvrstimo u prognoze.

Šta igrati? Pa, i pored svega rečenog…na Čelzi, kvota je vrlo dobra, čak 2.45. Trebalo bi ovde da bude i golova, ni jedna ni druga odbrana nije baš brilijantna, mada je vrlo moguće da će Čelzi najzad stisnuti redove i odigrati kao prošle sezone, tako da je i rezultat 1:0 u korist plavaca vrlo moguć. Po nama, pobeda Arsenala je najnerealniji ishod.

 

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *