PametnoKladjenje
Prognoze
Arsenal vs Bayern Munich

Tobdžije moraju ozbiljno da nameste svoje nišanske sprave i da odbranu podignu na najviši nivo za ovaj meč.

Arsenal vs Bajern Minhen
 • Očekivalo se da Arsenal i Bajern Minhen budu sigurni učesnici u drugom krugu Lige šampiona, međutim Arsenal je ozbiljno podbacio na prva dva meče. Obe utakmice je Arsenal izgbio, jednu od Dinama a drugu od Olimpijakosa. Dok je sa druge strane Bajern očekivano uzeo 6 bodova iz prva dva meča. Arsenal je sad ozbiljno doveo u pitanje prolaz u naredni krug. Ukoliko ne osvoji neke bodove u dvomeču protiv Bajerna može se reći da će doći u situaciju da ovo takmičenje napusti već nakon grupne faza takmičenja.

  Ukoliko Arsenal izgubi na ovom meču gotovo izvesno će ispasti iz ovog takmičenja. Veliki problem za Arsenal može da bude i to da je u prethodne dve sezone u Ligi šampiona obe utakmice kod kuće protiv Bajerna izgubio, jednu sa 0:2 a drugu sa 1:3. Međutim nije kao da ih nisu i pobeđivali, Arsenal je pobedio daleke 2005. godine kod kuće Bajern dok je nešto skorije 2013. godine ih pobedio u gostima.

  Skor Arsenala protiv nemačkih klubova je dosta solidan, imaju 10 pobeda, 1 nerešenu i 5 izgubljnih mečeva. Takođe treba napomenuti da nakon odličnog niza Arsenala kod kuće u Ligi šampiona kada je veza 39 utakmica sa samo jednim porazom, nakon toga je usledio i ne tako fantastičan skor. Od poslednjih 12 utakmica kod kuće pobedili su 5 mečeva, jednu su odigrali nerešeno, dok su čak 6 izgubili. Što bi značilo da ili pobeđuju ili gube u poslednje vreme.

  Ono što može da raduje navijače Arsenala kao i Arsen Vengera, jeste efikasnost njihovih pulena na poslednjih 5 mečeva u svim takmičenjima, gde su postigli minimum 2 gola po meču.

  U međuvremenu, Bajern Minhen je u izuzetnoj formi. Pobedio je na 12 od 12 mečeva u svim takmičenjima! Jedini poraz ove sezone ima u Super Kupu, gde je izgubio na penale od Volfsburga. Pored odličnog napada, Bajern ima i dosta dobru odbranu s obzirom da nisu primili gol na 5 od poslednjih 7 mečeva.

  Ove sezone su postigli na dva meča Lige šampiona 8 golova! U centru pažnje svih napada Bajerna su Miler i naravno Levandovski koji je apsolutna mašina za postizanje golova, tako da na njih dvojicu treba obratiti pažnju i večeras. Bajern je svakako ekipa koja može da pravi velike probleme odbrani Arsenala, još ako se uzme u obzir i da Bajern na poslednjih 5 utakmica sa engleskim klubovima nije poražen u 4 meča, Arsenalu će biti jako teško večeras. Ukupan skor Bajerna sa engleskim klubovima je 5 pobeda, 8 nerešenih i 7 izgubljenih utakmica.

   

PK PROGNOZIRA
 • Realno na ovom meču je sve moguće. Podjednake su šanse da budu sva tri znaka, tako da je možda najpametnije izbeći prognoziranje konačnog ishoda.

  Ako uzmemo u obzir da Arsenal nije postigao gol na samo 3 meča od 30 kod kuće u Ligi šampiona, a da sa druge strane Bajern nije postigao gol na samo jednom od 34 meča grupne faze Lige šampiona jasno je da ovde sve miriše na golove.

  Igra na golove na ovom meču:

  Arsenal vs Bajern Minhen 3+ plaća 1,7

  Arsenal vs Bajern Minhen GG plaća 1,53

  Arsenal vs Bajern Minhen GG&3+ plaća 1,83

 

Related Posts