PametnoKladjenje
Optimus
Analiza i predlozi tipstera Optimus 12.03.2016.

Kao što su kolege iz Pametnog Kladjenja najavili da su im se pridružila dva nova tipstera, red je i da počnemo sa analizama i predlozima. Ja sam Optimus, i danas ću sa vama podeliti neke utakmice koje sam izabrao za…

Kao što su kolege iz Pametnog Kladjenja najavili da su im se pridružila dva nova tipstera, red je i da počnemo sa analizama i predlozima. Ja sam Optimus, i danas ću sa vama podeliti neke utakmice koje sam izabrao za vas. Naravno kao što ceo portal Pametno Kladjenje radi, ja ne dajem sigurne tipove i dojave, već analiziram utakmie na osnovu povreda, suspenzija, statistike, forme i naravno na osnovu potreba ekipa i njihove motivisanosti.

Počećemo sa engleskom ligom.

Bradford vs Doncaster

Počećemo prvo sa izostancima:

Bradford City: James Hanson (31/8 f,najbolji strelac), Kyel Reid (23/3 m)(obojica su pod znakom pitanja), Rory McArdle (32/3 d), Steven Davies (19/3 f), Paul Anderson (9/0 m)

Doncaster Rovers: Craig Alcock (13/0 d, pod znakom pitanja), James Coppinger (30/2 m), Dany N’Guessan (8/0 m)

Bradford je poslednji meč pobedio Bartona koji je na prvom mestu, ali se svakako ne može pohvaliti formom u poslednje vreme. Kako trenutno stoje stvari Bredfordu su poeni bas potrebni kako bi pokušao da udje u plej off. Bradford na poslednjih pet mečeva je doživeo samo jedan poraz, dok je Donkaster na poslednjih pet mečeva uspeo samo da na jednoj utakmici ne doživi poraz, još ako se doda i da su dali samo jedan gol a primili 7, slobodno se može reći da su u baš lošoj formi. Ta loša forma se oslikala i na njihovu poziciju na tabeli, pa su sad jedno mesto iznad linije za ispadanje.

Ono što možda malo zabrinjava, jeste da u međusobnim suretima igraju vrlo čudno. Na poslednja četiri meča su svaki put gosti pobeđivali i to dva puta za redom Bradford i Donkaster. Takođe poslednja dva meča je u gostima Bredford rešio u svoju korist bez primljenog gola.

Tako da se nadam da ne postoji neki dogovor između ovih timova koji može da pokvari planove, i da bi Bradford trebalo da pobedi i to za kvotu 1,91.

QPR vs Brentford

Što se tiče izostanaka, realno i jednima i drugima fali samo po jedan bitniji igrač, tako da izostanci ovde i nemaju nekog uticaja. QPR neće moći da računa na odbrambenog igrača Grant Hall, dok Brentford neće moći da računa na odbrambenog igrača Colin-a.

Dalja analiza se zasniva na trenutnoj formi, pošto međusobni sureti su bili davne 2002. i 2003. godine, kao i pozicija na tabeli koja pokazuje da ni jednima ni drugima ova utakmica nije od presudnog značaj, već isključivo stvar prestiža.

Što se forme tiče, na poslednjih pet mečeva kod kuće QPR je izgubio samo jednu utakmicu , dok je Brentford u gostima može se reći katastrofa. Na poslednjih pet mečeva u gostima Brentford je izbegao poraz samo jednom, primio je 12 a dao 5 golova.

Ako je suditi po formi i QPR ne bi smeo sebi da dozvoli da ovaj meč izgubi.

Kvota na pobedu domaćina je odličnih 2,25, dok nije loše pokriti se za svaki slučaj i sa vinerom koji plaća 1,60.

Bristol Rovers vs Mansfield

Bristol Rovers: Billy Bodin (27/6 m, drugi najbolji strelac), Rory Gaffney (7/2 f)(obojica su pod znakom pitanja), Stuart Sinclair (30/2 m), Liam Lawrence (7/0 m)

Mansfield: Adi Yussuf (23/5 f, drugi strelac ekipe, suspendovan)

Bristol Rovers je svakako tim koji je bolji od Mansfilda, što i pokazuje samo stanje na tabeli. Mensfildu će sigurno faliti drugi strelac ekipe, dok se Bristol Rovers nada da će za ovaj meč ipak moći da računa na Bodina, koji je odličan igrač i dosta znači ekipi.

Bristol Rovers je na poslednjih pet mečeva kod kuće postigao 12 a primi samo 4 gola i zabeležio 4 pobede i jednu nerešenu. Sa druge strane Mensfild igra dosta čvrsto u gostima, sa gol razlikom od 5:7, s tim da su poslednja dva meča poraženi.

bristol

Ovo će svakako biti teška utakmica, ali je po meni na ovom meču Bristol svakako bliži pobedi, a izvesno je da će teško ovaj meč izgubiti.

Pobeda na Bristol plaća  1,91 a viner plaća malih 1,40.

Spezia vs Modena 

Kolege iz Pametnog Kladjenja su već izbacile informacije o suspenzijama i izostancima i definitivno se slažemo sa njihovom konstatacijom da je Modena ubedljivo najgori gost i da je Specia ovde dosta bliža pobedi.

Ovde možete pogledati šta su kolege iz Pametnog Kladjenja napisale.

Hansa vs Wehen

Sudar dva davljenika! I jedni i drugi se grčevito bore za osptanak u ligi i za sad se nalaze na samoj granici, do duše iznad linije su ali sa istim brojem bodova i bodom više(Hansa).

Što se izostanaka tiče i jednima i drugima će faliti drugi strelac ekipe.

Hansa Rostock: Gardawski (28/1 m, supendovan),  Benyamina (15/3 f, drugi strelac ekipe)

Wehen: Schindler (28/6 m, drugi strelac ekipe)

Realno ova utakmica će biti izuzetno teška, što zbog kvaliteta koji ni jedni ni drugi nemaju, što zbog toga što će faliti i jednima i drugima igrači koji su drugi strelci ekipe.

Sad što se tiče forme tu je svakako bolja Hansa što se može videti iz priloga. Definitivno Hansa ima veću želju da ostane u ligi.

hansa

Prošli međusobni suret je završen 0:0, a treba napomenuti da je Hansa igrala sa igračem manje od 40 minuta, a kasnije su dobili još jedan crveni karton ali pri samom kraju meča.

Po meni je Hansa bliža pobedi na ovom meču, i deluje da imaju veću želju i znanje od Vehena.

I sam kvota govori da će ovaj meč biti težak, pobeda domaćina plaća 2,05, dok je viner 1,53.

RWS Bruxelles vs ASV Geel

Poslednja utakmica za danas koju ću analizirati je i sa najmanjom kvotom od 1,53.

Po kvoti se može zaključiti da je domaćin izraziti favorit na ovom meču, a kako i ne bi bio kad je najbolji domaćin u ligi sa skorom od 10-0-2 i gol razlikom 22:11.

Trenutna situacija je da im prvoplasirana ekipa beži samo 3 boda, do duše sa utakmicom manje, što im ne ostavlja baš mnogo prostora za kalkulaciju ukoliko žele da pokušaju da se plasiraju i viši rang.

Sa druge strane Geel je 11 bodova ispod crte, i gotovo da su se već pomirili sa tim. Tako da je teško očekivati da mogu nešto konkretno da urade na ovoj utakmici i bodove će morati da potraže sa nekim slabijim protivnikom i na domaćem terenu.

 

Tag

Related Posts