PametnoKladjenje
Analize
Analiza: Levante – Hihon

Šta reći o ova dva tima kojima samo luda sreća može da pomogne da se spasu i ostanu u Primeri? Ne mnogo, osim da je realno da ni jedan ni drugi tim ne bi trebalo da budu zadovoljni bodom. Levante…

Šta reći o ova dva tima kojima samo luda sreća može da pomogne da se spasu i ostanu u Primeri? Ne mnogo, osim da je realno da ni jedan ni drugi tim ne bi trebalo da budu zadovoljni bodom. Levante ima dosta bolji raspored od Hihona kome su preostale utakmice sa Seltom, Seviljom, Barsom, Viljarealom, Las Palmasom, Hetafeom… Ako misle na spas, u većini ovih mečeva neće moći da uzmu bodove, tako da bi sa njihove strane bilo vrlo logično da ovde idu na pobedu.

Ono što večerašnji duel ovih timova čini zanimljivim je to da su oba tima bez odbrane, Levante je bez dva standardna igrača odbrane Lopeza i Tona: Simao (25/1 m, Suspendovan), Iván Lopez (12/0 d), Toño (26/0 d), dok je Hihon bez  trojice standardnih igrača odbrane Merea (19/0 d, Suspendovan), Espinoze (16/1 d), Menéndeza (18/2 d), Canelle (8/0 d), Barere (4/0 m).

Poslednja tri susreta ova dva tima su se završila sa tri ili više golova, a sve ukazuje da će tako biti i večeras. Oba tima su bez odbrane, deljenje bodova nije realna opcija za spas jer im tri boda neviđeno znače, naročito Hihonu. Sa tri boda bi Hihon preskočio konkurente i sigurno spavao mnogo mirnije, dok bi Levante došao sa poslednjeg mesta na granicu za ispadanje sa jednim bodom zaostatka. Zato ne verujemo u utakmicu koja će biti stegnuta i gde će oba tima biti zadovoljna sa nerešenim ishodom, Levanteu fali čak 5 bodova da se izvuče, a igraju protiv najslabijeg tima u ligi posle sebe. Ako ovde ne probaju da pobede, teško da će imati bolju priliku za 3 boda. Hihon slično tako, a naročito obzirom na njihov raspored do kraja prvenstva.

Kvota na 3+ je čak 2,00 i verujemo da je vredna rizika jer očekujemo da će oba tima ići na pobedu. Zbog svega navedenog, a i činjenice da će odbrane biti tanane.

 

Related Posts